ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ UYUM EĞİTİMİ PROGRAMINA ALINACAK

Her yıl okulların eğitim öğretime açılmasından bir hafta önce Temel Eğitim Kurumlarının 1 ve 5. Sınıfları için uygulanan Uyum Programı bu yıl 13-15 Eylül tarihleri arasında hazırlık ve 9 uncu sınıfa başlayan Anadolu Lisesi öğrencileri için de uygulanacak.

ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ UYUM EĞİTİMİ PROGRAMINA ALINACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK:“Ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayan (Anadolu Liseleri) hazırlık ve 9 uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalan öğrencilerin; öğrenim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve koruyucu bir eğitim ortamının oluşturulması amaçlarıyla Temel Eğitimde olduğu gibi bu yıl uyum programı hazırlanmıştır.Ortaöğretime Uyum Programı Anadolu Liselerinde; okul yöneticileri ve rehber öğretmeni koordinasyonunda, hazırlık, 9. sınıf rehber öğretmenleri ve belletici öğretmenler tarafından, branş öğretmenlerinin de desteği ile 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlangıcında uygulanacaktır.2017-2017 Eğitim Öğretim yılında okula başlayan Anadolu Lisesi (Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Anadolu İmam Hatip Liseleri Hariç)hazırlık ve 9. Sınıf öğrencileri13-14 ve 15 Eylül tarihlerinde eğitim görecekleri okullara uyum programına alınacaklardır. 13 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan Uyum Programının ilk gününde velilerimizin de öğrencileri ile birlikte olmaları okul ve öğretmenlerimizi tanımaları açısından faydalı olacaktır.

Bu nedenle 13 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan Ortaöğretim Uyum Programı kapsamında ilk gün öğlene kadar öğrenci velilerimizin de öğrencileri ile birlikte okula gelmeleri halinde okul-veli işbirliği de sağlanmış olacaktır.Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı İmam Hatip Liseleri Uyum Eğitimi Programına dahil değildir.Uyum Eğitimi Programına katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.