Amatör ve BAL takımları beklemede!

Bölgesel Amatör Lig ve amatör ligler oynatılacak mı, oynatılmayacak mı? Koronavirüs pandemisi devam ederken amatör dünyası nefesini tutarak bu sorunun cevabını beklemeye devam ediyor. Elazığ olarak liglerin oynatılmasından yana olduklarını belirten ASKF Başkanı Mustafa Gür, nihai kararın birkaç gün içerisinde açıklanmasını beklediklerini ifade etti.

Amatör ve BAL takımları beklemede!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig ile Amatör Lig’in 2020-2021 Futbol Sezonu’nda oynanıp oynanmayacağı henüz netlik kazanmadı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu ligleri oynatmama ihtimali bulunurken, bu konunun ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.

SAĞLIK KURULU İLE BİLİM KURULU RAPORLARI DOĞRULTUSUNDA KARAR VERİLECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, Bölgesel Amatör Lig ve 1. Amatör Lig ile ilgili nihai kararın, TFF Sağlık Kurulu ile Bilim Kurulu’nun vereceği raporun ardından belli olacağını açıkladı. Elazığ olarak BAL ve amatör liglerin oynanması taraftarı olduklarını da ifade eden Gür; “Biz Elazığ olarak maçları oynatma taraftarıyız. Hem Bölgesel Amatör Lig’de hem de ilimiz amatör liglerinde devamlılıktan yana olduğumuz için bizim görüşümüz bu yönde. Ancak nihayetinde TFF Sağlık Kurulu ile Bilim Kurulu raporları ve önerileri doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınacak bir karar” dedi.

“ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK VE ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK”

Yeni sezon için Bölgesel Amatör Lig ve amatör ligler ile ilgili gerekli önlemleri alarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini de kaydeden Başkan Gür; “Şunu da belirtmek istiyorum; Konfederasyon Başkanımız Sayın Ali Düşmez bey, yönetim kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun gönlünde de ligleri oynatmak var. Bizler de Elazığ ASKF olarak da bizler de aynı görüş doğrultusunda fikir birliğine vardık. 2020-2021 Futbol Sezonu için ilimizde oynanacak Bölgesel Amatör Lig müsabakalarına ve ilimiz amatör liglerine hazırız. Koronavirüs pandemisine karşı gerekli önlem ve tedbirleri şimdiden almış bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

“KARARIN BİR KAÇ GÜNE KADAR AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ”

Kısa bir süre sonra Bölgesel Amatör Lig ve amatör liglerin ülke çapında oynanıp oynanmayacağının kararlaştırılmasını beklediklerini de ifade eden ASKF Başkanı Mustafa Gür; “Bölgesel Amatör Lig ve ülke çapındaki amatör liglerin oynanıp oynanmaması Bilim Kurulu ile TFF Sağlık Kurulunun kararından sonra alınacak. Bu kararın bir kaç güne kadar açıklanmasını bekliyoruz. Tekrar ediyorum hem Konfederasyon Başkanımız Ali Düşmez bey ve yönetiminin hem de Elazığ olarak bizim düşüncemiz liglerin oynatılması yönünde. Ancak tabi bu ortak kararın ardından belirlenecek. Alınacak her karar ülkemize ve ilimize hayırlar getirsin” diyerek sözlerini noktaladı.