ALPAY, SAVUNMA DİYALOG ZİRVESİNE KATILMAK İÇİN SEUL'E GİTTİ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, başkanlığını yaptığı heyet ile birlikte 12-14 Eylül 2018 tarihleri arasında Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenecek olan  Seul Savunma Diyalog Zirvesine katılmak için Seul'e gitti.

ALPAY, SAVUNMA DİYALOG ZİRVESİNE KATILMAK İÇİN SEUL'E GİTTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Yardımcısı ALPAY, ilk ikili görüşmesini Kore Cumhuriyeti Milli Savunma Bakan Yardımcısı Choo Suk Suh ile gerçekleştirdi.

Bu ikili görüşmede iki ülke arasındaki askeri işbirliği ve Savunma sanayiindeki işbirliği yapılacak konular değerlendirildi.

Kore Cumhuriyetinin bağımsızlığı için canlarını feda eden Türk ve Kore askerlerini anarak sözlerine başlayan Şuay ALPAY, Türkiye’nin, nükleer silahlardan arındırılmış bir Kore Yarımadası için yapılan çalışmalara destek vermeye devam edeceğini ifade etti. Kore yarımadasında barış ve istikrarın sağlanması ve kalıcı olmasından Türkiye olarak büyük memnuniyet duyacaklarını  sözlerine ekledi.

Alpay, Kore savaşında, Kore Cumhuriyetinin bağımsızlığı ve demokrasisini savunmak için şehitler vermiş olan Türkiye’nin, bugün de dost ülke Kore Cumhuriyetinin yanında yer almaya devam edeceğini açıkladı.

Alpay, toplantılar süresince Kore Yarımadasının Nükleer Silahlardan arındırılması, Şiddete varan aşırıcılığın önlenmesi, Uluslararası Barışı koruma faaliyetleri ve Deniz Güvenliğinde İşbirliği  konularında düzenlenen oturumlara katılım sağlayacak.

Seul Savunma Diyalog Zirvesine, Savunma Bakanları, Bakan yardımcıları ve müsteşar seviyesinde 38 ülkeden üst düzey katılım gerçekleşiyor.