ALPAY'IN AYAK SESLERİ Mİ?

İKİ DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ YAPAN VE ŞU AN MİLLİ SAVUNMA BAKAN YARDIMCISI OLAN ŞUAY ALPAY, ŞEHRİMİZDE ETKİNLİKLERE KATILARAK HEMŞERİLERİMİZLE BULUŞTU. ŞEHRİMİZE ÖNEMLİ HİZMETLERİ KAZANDIRAN ALPAY'IN BU ZİYARETLERİ 2019 SEÇİMLERİNDE YENİDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞI YORUMLARINA SEBEP OLDU.

ALPAY'IN AYAK SESLERİ Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2011 ve Haziran 2015 seçimlerinde ilimizden Ak Parti milletvekili olarak meclise giden Kasım 2015 seçimlerinde ise aday listesinde yer almayan Şuay Alpay’ın 2019 seçimlerinde yeniden adaylığa sıcak baktığı ve bu sebeple şehirle ilgili programlara yoğun ilgi gösterdiği belirtiliyor.

 

ELAZIĞ TEMASLARI

Geçtiğimiz gün ilimize gelerek STK ve dernek ziyaretlerinde bulunan Alpay’ın en dikkat çeken açıklaması ise şehir hastanesi ile ilgili oldu.

 

“TEK BAŞIMA HAYATA GEÇİRDİM”

2 Eylül tarihinde hizmete sunulacağı açıklanan şehir hastanesi inşaatını yerinde inceleyen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, "Projeyi tek başıma hayata geçirdim" açıklamasında bulunarak bu konudaki özel gayretlerini anımsattı.  

Şehir hastanesinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Elazığ Şehir Hastanesini neredeyse tek başına hayata geçirdiğini ifade ederek, “Milletvekili olarak görev yaptığım dönemde bu projenin hayata geçmesi için çok emek verdim. Neredeyse tek başıma hayata geçirdiğim proje olduğunu söyleyebilirim. Bunu kamuoyu biliyor. Sağlık Eski Bakanımız Recep Akdağ Elazığ’a geldiğinde bunu ifade etmişti. Bu proje Sayın Cumhurbaşkanımızın göz bebeğim dediği ve benim projem dediği proje. Bizim için bu yönüyle de kıymetliydi” dedi.

“TEK BAŞIMA MÜCADELE VERDİM”

Şehir ya da bölge hastanesi üzerinden bazı kesimlerce spekülasyonlar yapıldığını ve şahsımıza yönelik bir sürü provokasyonlar yapıldığını belirten Alpay,  şunları söyledi:’’ Bu proje gündeme geldiğinde açılan dava sebebiyle gecikmeler olmuştu. Proje hayata geçmeyecekti. Elazığ bu projeden mahrum kalacaktı. Bunu fark edince sağlık bakanımıza gittim anlattım. Şu anki Kalkınma Bakanımız o zaman plan ve bütçe komisyon başkanıydı. Lütfi Elvan beye gittim. Plan ve bütçe komisyon üyelerine tek tek gittim. Bu projenin Elazığ için ne kadar büyük ve önemli olduğunu anlattıktan sonra yapılacak ufak bir yasal değişikle bu projenin hayata geçmesinin mümkün olacağını anlattım. O zaman bu projenin hayata geçmemesinde hukuki ve teknik engeller vardı. Sayın bakanlarla görüşmelerimiz neticesinde onlarda bizi desteklediler” dedi.

 

“NE KADAR ŞÜKRETSEM AZ”

Alpay, “Bugün benim için çok özel bir gün. Ne kadar şükretsem azdır. Bugünde böyle bir projenin geldiği noktayı yerinde görmekten inanılmaz bahtiyarlık duyuyorum. Projenin hayata geçmesi için hiç yılmadık. İnşallah bu yılın sonuna doğru hizmete girecek.

 Bu proje şehrin yüz akıdır. Türkiye’nin doğusunda deprem izolesiyle yapılan ilk ve tek projedir. Bin 38 yataklı muhteşem bir proje hayata geçti” ifadelerini kullandı.

 

SİYASETE ISINMA TURLARI MI?

Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve eski milletvekili Şuay Alpay’ın Elazığ çıkarması ve şehir hastanesinin şehre kazandırılmasının tek mimarı olarak kendisinin olduğunu açıklamasını yaptığı zamanlama dikkat çekti. 2019 yılı Kasım ayında yapılacak milletvekili seçimlerinde yeniden aday olması beklenen Şuay Alpay’ın siyasi dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Kasım 2015 seçimlerinde milletvekili listesine alınmamasına rağmen seçim çalışmalarına katılan, herhangi bir kırgınlık göstermeyerek teşkilatın emrinde olan Şuay Alpay, bu tavrıyla genel merkez ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdirini kazanmış ve Milli Savunma Bakan yardımcılığı görevine getirilmişti.

 

STRATEJİK GÖREV: ASFAT BAŞKANI

Milli Savunma Bakan yardımcısı Alpay’a olan güven devam etmiş ve geçtiğimiz günlerde önemli bir milli kuruluş olan savunma sanayinin yeni şirketi ASFAT Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmişti.

Atıl kapasite ile biraz çalışan askeri fabrikaların ve tersanelerin bulunduğu yapılaşmaların aktif hale getirilmesi ve ekonomiye kazandırması amacıyla 17 Ocak tarihi itibariyle kanun hükmünde kararname ile kurulan ASFAT ‘ın yönetim kurulu başkanlığına atanan Şuay Alpay’ın bu görevinde de başarılı olacağı ve şehrimizin gururu olacağı bekleniyor.

 Bu çok zorlu ve önemli görevi bize tebliğ eden başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Milli Savunma Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza şükranlarımı arz ediyorum diyen Alpay, ‘’Elazığ’ın bir evladı ve bir kardeşiniz olarak bu çok özel görevi de ilk defa da burada açıklamış oluyorum” demişti.