ALMANLARIN OYUNU TUTMADI

Di­yar­ba­kır'ın Lice il­çe­si Fis kö­yün­de 27 Kasım 1978'de ku­ru­lan PKK, uzun yıl­lar Türk dev­le­ti­nin ko

ALMANLARIN OYUNU TUTMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Di­yar­ba­kır’ın Lice il­çe­si Fis kö­yün­de 27 Kasım 1978’de ku­ru­lan PKK, uzun yıl­lar Türk dev­le­ti­nin kont­ro­lün­de iken bir anda kont­rol­den çı­ka­rak,kü­re­sel güç­le­rin des­te­ği ile Su­ri­ye’nin Beka va­di­sin­de yer­le­şe­rek, Ulus­la­ra­ra­sı is­tih­ba­rat ör­güt­le­ri­nin ilgi odağı ha­li­ne geldi. 
Kont­rol­den çıkan PKK’ya bu kez Başta ABD, İngil­te­re, Fran­sa, Al­man­ya, Bel­çi­ka, Yu­na­nis­tan kucak aça­rak mali des­tek, As­ke­ri des­tek­ler ve­re­rek Tür­ki­ye ye karşı ül­ke­nin Doğu ve Gü­ney­do­ğu­sun­dan adı kon­ma­mış bir savaş açtı.
40 Bin in­sa­nı­nı kayıp eden Tür­ki­ye bu sü­reç­te ge­ril­la sa­va­şı­nı öğ­re­nir­ken 30 ülke PKK ile te­ma­sa ge­çe­rek Tür­ki­ye ye karşı gizli cephe açtı. 
Özet ola­rak ül­ke­miz Mil­yar­lar­ca dolar har­ca­ya­rak ül­ke­nin bir­lik ve bü­tün­lü­ğü­nü ko­ru­mak için yıl­lar­ca çaba gös­ter­di.
13 Yıl­dır sözde barış adı al­tın­da Ak Parti hü­kü­me­ti ile ya­pı­lan mü­za­ke­re­ler yine sonuç ver­me­yin­ce yine si­lah­lar kan kus­ma­ya baş­la­dı. Başta kü­re­sel güç­ler ve içi­miz­de ki pa­ra­lel ya­pı­nın des­te­ği ile üç aydan beri yine şe­hit­ler gel­me­ye baş­la­dı. 
Tür­ki­ye ye karşı gizli cephe açan ül­ke­ler ara­sın­da bu­lu­nan İran ve İsrail 13 Yıl­lık barış sü­re­ci için­de PKK ya sağ­la­dı­ğı pat­la­yı­cı­lar­la yine ül­ke­mi­zi kan gö­lü­ne çe­vir­di.
Bu arada Al­man­ya boş dur­ma­ya­rak TSK nın kul­lan­dı­ğı zırh­lı araç­la­rı yakin ta­ki­be alıp, PKK ile yakın te­ma­sa ge­çe­rek zırh­lı araç­la­ra karşı 500 Kilo dan az pat­la­yı­cı kul­la­nıl­ma­sı ha­lin­de za­yi­at ve­ril­me­ye­ce­ği bil­gi­si­ni PKK ya ak­tar­dı. Terör ör­gü­tü PKK bu bil­gi­ler ile Doğu ve Gü­ney­do­ğu da as­ke­ri sev­ki­yat­lar­da kul­la­nı­lan zırh­lı araç­la­ra karşı 500 Kilo dan fazla pat­la­yı­cı kul­lan­ma­ya baş­la­ya­rak şehit sa­yı­sı­nın art­ma­sı­na sebep oldu.
Evet Al­man­ya bu­nun­la kal­ma­yıp Ga­ze­te­ci kı­lı­ğın­da ki is­tih­ba­rat ele­man­la­rı­nı Gü­ney­do­ğu ya gön­de­re­rek PKK ile bir­lik­te halk ayak­lan­ma­sı ya­pıl­ma­sı için 7 yıl­dır böl­ge­de üst­le­nen ajan­la­rıy­la halkı kış­kırt­ma­ya baş­la­dı.
7 Yıl­dır Gü­ney­do­ğu da üs kuran Al­man­ya, PKK ile bir­lik­te halk ayak­lan­ma­sı için çe­şit­li pro­je­ler ge­liş­ti­rip ha­ya­ta ge­çir­me­ye ça­lı­şır­ken kah­ra­man Türk as­ke­ri ve Po­li­si kar­şı­sın­da he­zi­me­te uğ­ra­dı.
Ga­ze­te­ci kı­lı­ğın­da­ki Alman is­tih­ba­rat ele­man­la­rı böl­ge­de hal­len cirit atar­ken, geç­ti­ği­miz gün bir­ka­çı ya­ka­la­na­rak sınır dışı edil­di. 
Dev­let­le­rin artık şunu gör­me­si ge­re­ki­yor; (Ser­best) ga­ze­te­ci­li­ğin mis­yo­nu ve ha­re­ket alanı artık is­tih­ba­rat ör­güt­le­rin­ce kul­la­nı­lı­yor. Ner­dey­se hiç­bir ge­li­ri ol­ma­yan haber si­te­le­ri­nin on­lar­ca ga­ze­te­ci ça­lış­tır­ma­sı başka türlü izah edi­le­mez. Haber ba­şı­na para ala­rak ge­çin­mek müm­kün de­ğil­dir. Ser­best ga­ze­te­ci olan bi­ri­si para ka­za­na­ma­ma­sı­na rağ­men hâlâ bu işi sür­dü­rü­yor­sa baş­ka­la­rı ta­ra­fın­dan fi­nan­se edi­li­yor de­mek­tir. Bu fi­nans­ma­nı da is­tih­ba­rat ör­güt­le­ri veya on­lar­la bağ­lan­tı­lı mü­es­se­se­ler ya­pı­yor.
Ba­kı­nız yak­la­şık 5 ay önce IŞİD’in ka­fa­sı­nı ke­se­rek kat­let­ti­ği ser­best ga­ze­te­ci James Foley’in yıl­lar­ca böl­ge­de ABD adına is­tih­ba­rat yapıp Tür­ki­ye nin PKK ya ve KCK ya karşı yap­tı­ğı ope­ras­yon­la­rı hak­sız kabul eden ya­zı­lar ya­zan­lar­dan bi­riy­di.
Yakın geç­mi­şi iyi ana­liz edecek olur­sak, Cizre ayak­lan­ma­sı neden bu kadar ağır geçti? PKK neden Cizre’ye büyük önem verdi. İyi dü­şün­mek ge­re­kir. 
Cizre yi ateş çem­be­ri­ne çe­vir­mek is­te­yen Alman is­tih­ba­rat ör­gü­tü 7 yıl­dır böl­ge­de üs kur­muş­tur. Al­man­lar, PKK ile Halk ha­re­ke­ti­ni Cizre den baş­la­tıp ül­ke­mi­zi Su­ri­ye gibi iç ça­tış­ma ile kar­deş kanı ak­ma­sı için büyük çaba gös­ter­miş­tir.
Ama na­fi­le. Kürt kar­deş­le­ri­miz Al­man­la­rın bu oyu­nu­nu iyi gör­müş ola­cak ki, PKK nın (SERHİLDAN) söz­le­ri­ni bile dik­kat’ e al­ma­ya­rak mey­dan­la­ra in­me­di.
Başta Baş­ba­kan Ahmet Da­vu­toğ­lu, Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri ve kah­ra­man Polis teş­ki­la­tı ile sav­cı­la­rı­mı­zın sa­ye­sin­de TSK nın baş­lat­tı­ğı ope­ras­yon­lar he­de­fi­ni buldu.
Terör ör­gü­tü ya­pı­lan ope­ras­yon­lar kar­şı­sın­da adeta de­lir­miş, ka­ça­cak delik arar­ken, si­ya­si uzan­tı­sı HDP ise Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti’nin ba­rış­tan değil, sa­vaş­tan yana tavır koy­du­ğu ya­lan­la­rıy­la ken­di­ni avut­tu.
TSK nın Kan­dil­de te­rö­rist avın­da ol­ma­sı ülke in­sa­nı­nı ra­hat­la­tı­yor. Özel kuv­vet­ler ku­sur­suz tes­lim yap­ma­sı yü­rek­le­re su ser­pi­yor.
Dev­le­ti­mi­zin terör ör­gü­tü li­der­le­ri­nin ba­şı­na koy­du­ğu para ile Gü­ney­do­ğu ve Irak adeta vahşi ba­tı­ya döndü. 
Yakın bir ta­rih­te ör­gü­tün ele baş­la­rı­nın ölü veya diri ge­ti­ril­me­si ile PKK denen il­le­tin da­ğıl­ma sü­re­ci baş­la­ya­cak in­şal­lah.
Selam ve Dua ile