ALKIŞLAR VALİ VE BAŞKANA

ALKIŞLAR VALİ VE BAŞKANA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgınında şimdiye kadar il dışında vefat edip de ilimizde defnedilen bir ölümcül vakamız olmadı. Bazı hastanelerde vaka şüphesi ile kontrol altında tutulan hastalarımız olsa da umarız bunlar da korona değil de farklı rahatsızlıklardan mütevellit oluşan hastalıklarıdır.

Ülkemizde virüsle mücadelede hükümetimiz ve özellikle de Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, süreci çok başarılı bir şekilde yürütüyorlar.

Öncelikle ön alma ve hastalığın hızla yayılmasını durdurmak amacıyla okulların çok önce ve zamanında kapanması büyük bir feraset ve öngörünün ürünü önemli bir karardı.

Ülke çapında yapılan bu çalışmalar paralel olarak ilimizde de çok etkin ve sonuç odalı çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Salgının sonraki boyutlarını çok iyi hesap eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları, hiç tereddüt etmeden ve belki ilk etapta vatandaşlarımızın çok da hoşlanmadığı sosyal izolasyon kararlarını aldılar ve uyguladılar.

Kamuda esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçildi, Elazığ Belediyesi, tüm ticari iştiraklerini ve sosyal tesislerini kapattı.

Tüm bu önlemlere ilave olarak şehrin her bir köşesi, her bir toplu bulunan mekanlar ve tüm cadde ve sokaklar hemen her gün özel maddelerle dezenfekte ediliyor.

İnsanların toplu bulundukları mekânlarla birlikte resmi kurum ve kuruluşlar, otogar, toplu ulaşım araçları ve talep edilen her bir bina ve tesis ilaçlandı.

Tüm bu çalışmalarla birlikte şehrin başta evsel atıkları olmak üzere tüm çöpler alınıyor, parklar temiz tutuluyor, cadde ve sokaklar virüsün yayılmasına imkân vermeyecek şekilde arındırılıyor, sayıları ve sosyal mesafe kuralına uyulması amacıyla otobüslerdeki birçok koltuğa uyarı yazıları asılarak ulaşım aksamadan sürüyor, altyapı hizmetleri ile herhangi bir su kesintisi olmuyor, su için herhangi bir bedel ödenmiyor, belediye kendi müstecirlerinden tahsil edilmesi gereken kiralarını öteliyor ve hayatı kolay kılma adına her türlü önlemler alınıyor.

Valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek gurubu ile Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bünyesinde oluşturulan saha ekipleri ile yaşlılarımızın maaşları da dâhil, ilaç, tüm mutfak ve diğer ihtiyaçlarını temin edilerek kendilerine ulaştırılıyor.

Halkımızın çok zorunlu olmadığı sürece sokağa çıkmasının sıkıntılı olduğunu güzel bir üslupla ve anlayan ve uyarılarda bulunan polis ve jandarma teşkilatımızın çalışmaları da bu sürecin sorunsuz yaşamasında en önemli faktör olarak görülüyor.

Yapılan bu çalışmalar da başka il yöneticilerimiz ve siyasilerimiz olmak üzere birçok vatandaşımız tarafından da takdirle karşılanıyor.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehir genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar başta Elazığ Valisi olmak üzere siyasilerimiz tarafından da takdir gördü ve alkış aldı.

Elazığ valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Milletvekilleri Metin Bulut ve Zülfü Tolga Ağar ile CHP Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda; Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği temizlik ve hijyen çalışmaları görüntülerini kullanarak, Başkan Şerifoğulları ile ekibine teşekkür mesajları yayınladılar.

Yine yaptığı çalışmalar dolayısıyla İlimiz Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a sosyal medya üzerinden yöneticilerimiz, siyasilerimiz ve vatandaşlarımız tarafından önemli oranda tebrik mesajları yayınlandı.

Bu süreçte önemli ve etkin çalışma yapan ve bunu büyük bir uyum ve koordinasyon içerisinde gerçekleştiren Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ve Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’ın gayretleri ve fedakârlıkları,  birçok siyasimiz ve halkımız tarafından takdir edilip, sosyal medya hesaplarından teşekkürler edilirken, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile Ak Parti Milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Sermin Balık’ın kendi partilerine mensup belediyenin çalışmalarını görmezden gelmeleri anlamlı bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bu sorunun üstesinden birlik ve beraberlik ile geleceğiz ve birlikte başaracağız” söylemlerine rağmen, çalışmaları görmezden gelinmesi ve muhalefet parti milletvekilleri ile Ak Parti’ye oy vermemiş vatandaşlarımız tarafından bile takdirle karşılanan ve teşekkür edilen Belediye çalışmaları karşısında yine aynı partiye mensup siyasilerin sessiz kalmalarına herhangi bir anlam verilemedi.