Ali Bal: 'Tarım Ürünlerini Tanıma Noktasında Eksiğimiz Var'

Nisa Yılmaz/Anadolu Tarım Orman Sendikası Genel Başkanı Ali Bal ve Elazığ İl Başkanı Mehmet Bal, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ali Bal: 'Tarım Ürünlerini Tanıma Noktasında Eksiğimiz Var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Başkan Ali Bal, tarımsal üretimde tarım ürünlerini tanımanın önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Elazığ’daki tarım geçmişini çok iyi biliyoruz. Günümüzde de yapılması gereken çalışmaların neler olduğunu bir proje olarak sayı valimize de sunduk. İl başkanımızın da aracılığıyla bir projeyi gerçekleştirmek için uğraşacağız. Tarım, geçmişten gelen bir kültürdür. Bakanlık kadrosunun da bu kültürü iyi bilmesi gerekir. Bu kültürü bilemiyorsa eğer zaten tarımı bitirecektir. Günümüzdeki sıkıntıların en büyük kaynağı bu kültürü bilmeyen insanların yönetmesi.

Elazığ için de biz geçmişte olan gen kaynaklarının burada üretilmesi gereken ürünlerin, hayvancılığın öncelikle eğitim çağındaki ilk, ortaokul ve liseye kadar çocuklarımıza iyi öğretmemiz gerekir. Bunun için de buraya belli konseptlerin kurulması gerekir. Önce tarımı sevmesi gerekir. Tarımımızın dışa bağımlılıktan kurtulması için kendi öz kültürümüze ve milli üretimimize geri dönmemiz gerekir. Bunun için de eğitim şart. Çocuklarımı genç yaşta bu konuda iyi eğitmemiz lazım. İşletmelerimizi özellikle iyi yönlendirmemiz lazım. Üretim yapıp, çiftlik kurmak isteyen insanlarımıza üretim yapmak istedikleri yerdeki ürünleri öğretmemiz lazım ki destek olabilelim.

Üyelerimiz konusunda ise orman il müdürlüğü ile çalışıyoruz. İl Başkanımız da Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumunda görevli zaten. Elazığ’da şube aşamasına geldik.”

Anadolu Tarım Orman Sendikası Elazığ İl Başkanı aynı zamanda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğünde destek personeli Mehmet Bal ise Harput Kalesinde canlı bir tarım projesi hazırladıklarını söyleyerek; “Sendikamız yeni bir oluşum içerisinde faaliyet gösteriyor. Genel başkanımız Elazığ’a teşrif etti. Gerekli kurumları ziyaret ediyoruz. Valiliği ziyaret ederek projelerimizi sunduk.

Şuan düşünülen projeler arasında Harput Kalesi’nde canlı bir üretim projesi hazırladık. Onu hayata geçireceğiz” dedi.