ALİ BABA'NIN ÇİFTLİĞİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Çocukların en çok sevdiği çiftlik olan 'Ali Baba'nın Çiftliği'yenilenen yüzüyle ilgi görmeye devam ediyor.

ALİ BABA'NIN ÇİFTLİĞİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çiftliğin İşletmecisi Ruhi Bal yapılan yenilikleri gazetemize anlattı.

Yeşil ile ahşabı buluşturan dinlendirici dekorasyonunu, güzel müziklerle süsleyen  Ali Baba’nın Çiftliği , yemeklerden  salatalara,kahvaltıdan  et çeşitlerine ve içeceklere uzanan zengin menüsüyle,  Elazığ’ın en sevilen mekanlarından birisi oldu.

ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYORUZ

Ruhi Bal, “Çocuklar ve gençler özellikle yoğun ilgi gösteriyor, stres atıyorlar.Saatlerce burada oturup, hayvanları izleyen yaşlılar görüyoruz.Hayvanlara meraklı bakan ve onları tanımaya çalışan minikler var. Onları seyretmek, bize adeta terapi gibi oluyor diyen yaşlılarımız var. Bu şekilde dünyayı paylaştığımız bir kısım hayvanlarla insanları buluşturuyoruz. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Yani Ali Babanın Çiftliği dediğimiz iş yerimiz de hem ekmeğimizi kazanıyoruz, hem vatandaşın stresini alıyoruz. Bu yolla toplumun hayvan sevgisi kazanmasını da sağlıyoruz. 

Çocukların hayvanlara yaklaşmak ve onu eline alıp sevmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Bal "İsteyen çocuk istediği hayvanı eline alıp sevebiliyor. İstediğinden fotoğraf çektirebiliyor. Bir nevi hayvan sevgisini kazanmış oluyorlar. Hayvanlarla yakın temas kurmak çocukların psikolojik gelişimlerine de destek veriyor. Çocuklar dünyada bir arada yaşadıkları canlıları yakından tanıma fırsatı buluyorlar.Özellikle tavus kuşlarımız yoğun ilgi görmeye devam ediyor ve çeşitleri artırmaya devam ediyoruz.Yakında deve kuşunu da çiftliğimizde göreceksiniz”dedi.

DOĞAYLA İÇ İÇEYİZ

Bal:“Rahatlıkla gezilebilecek olan Ali Baba’nın Çiftliği’nde yırtıcı olmayan birçok hayvan türüne çocuklar dokunabilme fırsatı buluyor. İnsanların rahat bir ortamda oturabileceği ve çocukların hayvanlar ile iç içe yaşayabileceği bir çiftliğimiz var.. Çiftliğimizde kaz, ördek, tavus kuşu, Fas tavuğu, güvercin, tavşan, köpek, keçi ve koyunlarımız var.Deve kuşumuz ve ceylan kısa sürede çiftlikte olacak. 6 özel atımız var.Binicilik kursları vermeye başladık ve aylık ücretlerimiz çok uygun öğrencilerimize kolaylık sağlıyoruz.Yeni koşu pistimiz de binicilik dersine başladık.

Çocuklarımızın rahatlıkla binebileceği eğitim atlarımız mevcut.Uysal ve eğitim görmüş hayvanlardır" diye konuştu.

Vatandaşların hayvanlar ile yaşamayı sevdiğini ve doğal ortamlarda mutlu olduklarını dile getiren Bal, "Çiftliğe yoğun bir ilgi var. Havaların ısınmasıyla birlikte ailelerimiz çocukları ile mutlu bir hafta sonu geçiriyor. Atlarımız ile tur atıyorlar ve kümes hayvanlarını besliyorlar. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz.”dedi.

Bal, “Tabi ki, dostlarla hoş sohbet,müzik ve yemek eşliğinde burası muazzam bir güzellikte.Tabiatın tüm güzelliklerinin bir arada, temiz hava ve doğanın kalbinde buluşalım.Sizleri bu keyiften mahrum bırakamazdık. Başlayan yemek ve kafe servisimiz ile siz değerli misafirlerimizi bekliyoruz”dedi.