Aksaray'ın gençleri, TVF 2. Lig'de!

Elazığ'ın en eski mahallelerinden olan Aksaray'da, mahalle muhtarı Özcan Bal'ın girişimleriyle kurulan voleybol takımı, Türkiye Voleybol 2. Ligi'ne yükseldi

Aksaray'ın gençleri, TVF 2. Lig'de!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Mahalle muhtarı Özcan Bal’ın girişimleriyle Aksaray’da kurulan Aksaray Gençlikspor, mahallenin makus kaderini yıktı. Gençlerin kötü alışkanlıklardan arındırılarak spora yönlendirilmesi amacıyla kurulan voleybol takımı, ilk sezonunda Adıyaman’da yapılan 2. Lig’e yükselme maçlarında play-off finaline kadar yükselmeyi başarmış, daha sonra ise yaşanan pandemi sürecinden dolayı parkeye çıkamamıştı. Aksaray Gençlikspor kulübüne Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından gönderilen davet yazısında takımın gelecek sezon 2. Lig’de mücadele edeceği müjdelendi. Bu gelişme camiada bayram havası yaşattırırken mahalle muhtarı ve kulüp başkanı Özcan Bal, “gelecek sezon şehrimizi 2. Lig’de temsil edeceğiz” dedi.

BAL: “VOLEYBOLU ŞEHRİMİZDE ÜST SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ”

Geçen yıl kurdukları takımın bu sezon profesyonel lige yükseldiğine dikkat çeken Bal, “Kadromuzun genelini mahalle gençlerimizin oluşturduğu takımımız ile şehrimizi profesyonel ligde temsil etmek bizler için şeref olacaktır. Alt yapıya yönelip mahalle gençliğimize voleybolu aşılayarak, şehrin ve hatta doğunun en iyi sporcularını yetiştirmek için çıkmış olduğumuz bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğimiz bir ekip oluşturacağız. Voleybol branşında geçmişte de okullararası müsabakalarda Türkiye dereceleri elde etmiş olan mahallemiz artık kulüp bazında da ciddi başarılara imza atacaktır. Voleybol branşını şehrimizde üst seviyeye taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tüm şehrin desteğini bekliyoruz” dedi.

Yeni sezonda Türkiye Voleybol 2. Lig 4. Grup’ta mücadele edecek olan Aksaray Gençlikspor’un grubunda Adana (3), Gaziantep (2), Şanlıurfa (2) ve Kahramanmaraş illerinin takımları yer alacak.

Hakimiyet Gazetesi olarak Özcan Bal nezdinde tüm Aksaray Gençlikspor camiasını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.