AKSA'YI DEĞİŞTİRİYORUZ

AKSA'nın Elazığspor'un tesislerini ve karşılaşmalarını oynadığı Stadyumun elektriklerini kesmesinin ardından  Elazığspor'a gönül veren vatandaşlar protesto amaçlı elektrik tedarikçisini değiştirmek için kolları sıvadı.

 AKSA'YI DEĞİŞTİRİYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da AKSA’nın Elazığspor tesislerinin ve son olarak Stadyumun elektriğini kesmesinin ardında Elazığlı vatandaşlar elektrik tedarikçisini değiştirmek için harekete geçti.

 

HAKİMİYET GAZETESİ ARAŞTIRDI

Hakimiyet Gazetesi Haber Merkezi’nin yapmış olduğu araştırmaya göre,Türkiye’de Elektrik enerjisi tüketimi yıllık 2400 kWh ve daha fazla olan tüketiciler serbest tüketici olma hakkına sahip oluyor.Bu miktarda elektrik enerjisi tüketiminin faturaya yansıması aylık yaklaşık 82 TL civarında oluyor. Elektrik satış şirketini (tedarikçisini) seçme hakkı, elektrik piyasasının rekabete açılması sürecinin bir sonucu. Serbest tüketici limitini geçen tüm tüketiciler elektrik tedarikçisini değiştirebilir.

 

EPDK ONAYLAMIŞTIR

Elektrik piyasası serbestleşince Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) her yıl Ocak ayında  bir önceki yıl tüketimi  belirli alt sınırın üzerinde olan abonelerin  serbest tüketici olduğunu ve istediği tedarikçi firmadan elektrik temin edebilmesini sağlamıştır. 2002 yılından beri serbest tüketici olmak için gereken bu alt sınır her yıl düşürülmektedir. İlk yıl çok az olan serbest tüketici abone sayısı alt sınır düşürüldükçe gittikçe artmıştır. 2017 yılı için önceki yıl tüketimi 2.400 kilovat olan tüketiciler serbest tüketici olma hakkını kazanmıştır.

 

DAHA UCUZ ELEKTRİK

Serbest tüketici özelliği kazanan abone indirimli elektrik almak için istediği tedarikçiden elektrik alabilmektedir. Elektrik tedarik eden firmaların maliyetleri farklılık göstermektedir, bu maliyet farklılığı tedarikçinin serbest tüketiciye daha ucuz elektrik satabilmesini sağlamaktadır. Bunu da tedarikçi firmalar serbest tüketici olmayan abonelere satılan elektrik fiyatından belirli oranda indirim yaparak gerçekleştirmektedir. Böylece aynı miktar elektriği kullanarak daha az ödeme yapmış olunuyor.

 

HİÇBİR RİSK BULUNMUYOR

Hakimiyet Gazetesi’nin yapmış olduğu  araştırmaya göre Elektrik Şirketini değiştirmenin hiçbir riski yok.

Kısacası,

1-Her zaman aldığınız kalitede elektrik almayı sürdürürsünüz.

2-Şirket değişikliği sırasında elektrik kesintisi olmaz.

3-Yeni elektrik şirketiyle taahhütsüz bir sözleşme yaparsanız istediğiniz zaman, ceza ödemeden görevli tedarikçiye geri dönebilirsiniz.

4-Yerel elektrik dağıtım şirketiniz (EDAŞ) değişmez; yani aynı dağıtım şebekesiden elektrik almaya devam edersiniz, arıza ve kesintilere dağıtım şirketi müdahalede bulunur. Sayaç okumalarını da dağıtım şirketi yapmaya devam eder.

 

TEDARİKÇİ DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-Son döneme ait birkaç fatura örneği

2-Resmi kimlik fotokopisi

3-Kullanım yeri ve abonenin adres bilgileri

 

ELEKTRİK ŞİRKETI DEĞİŞTİRME ŞARTLARI

Elektrik Şirketi değiştirmek için en önemli şart mevcut şirkete borç olmamasıdır. Serbest geçmek, elektronik sayaç sahibi olmak ve önceki tedarikçiye olan tüm borçları ödemiş olmak şartları aranmaktadır.

 

ELEKTRİK KESİNTİSİ OLMAZ

Değişiklik işlemi başvuru tarihine göre bir ya da iki ay sürebilir.Başvuru yapıldıktan sonra Elektrik kesintisi olmaz. Eski aboneliğin iptali gerekmez.Hiçbir müdahale yada bağlantı değişikliğine gidilmez.

                                  

 BAŞVURU TARİHLERİ

Tedarikçi değişim işlemlerinin düzenlenmesi için, başvuru ve kayıt tarihleri önceden belirlenmiştir. İçinde bulunduğunuz aydan bir sonraki ay, yeni bir tedarikçiden elektrik almayı istiyorsanız aşağıdaki tabloda verilen tarihlere dikkat ederek başvuru yapmalısınız.















Tüketici

Son Başvuru

Onay Tarihi

Tedarik Başlangıç Tarihi

İlk defa serbest tüketici oluyorsa

Ayın 5'i

Ayın 22'si

Bir sonraki ayın 1'i

Tedarikçi değiştiriyorsa

Ayın 9'u

Ayın 22'si

Bir sonraki ayın 1'i