Akman: 'Ak Parti Yaşayan Bir Cesettir'

Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akman,Elazığ Hakimiyet Gazetesini ziyaret etti. İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret eden Akman,yerel seçimleri değerlendirdi.

Akman: 'Ak Parti Yaşayan Bir Cesettir'

Akman,“ Bizler 31 Mart Yerel Seçimlerini genel olarak değerlendirmek istediğim zaman seçmenimiz partilere 3 önemli mesaj vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ben seni yerel yönetimlerde iktidar sahibi yapıyorum. Sizler burada göstereceğiniz başarı ve başarısızlığı yerel ve genel seçimlerde değerlendirmeye tabii tutacağım. Çünkü 24 yıldır Ak Parti’ye vermiş olduğumuz yerel iktidarı Ak Parti son 10 yıl içerisinde yerel imkanları ve unsurları yağmalaması, yolsuzluğu arttırması ve bir genel kural haline getirmesi “Ben Ak Parti’yi burada cezalandırıyorum, seni yerel seçimlere iktidar yapıyorum” demiştir.”dedi.

SEÇMEN,SİZ BÜTÜN ÇALIŞMALARINIZI ONA GÖRE YAPIN DEMİŞTİR

Yerel seçimlerde alınan sonuçları değerlendiren Akman,“Bu Cumhuriyet Halk Partisi’ne vermiş olduğu mesajdır. Cumhuriyet Halk Partisine bu mesajın arkasından burada göstereceğiniz başarı ve başarısızlık, milletin inancına göstereceğiniz saygı ve saygısızlık bir sonraki seçimlerde yani genel ve yerel seçimlerde benim için bir referans olacak ve ben buna göre kararımı vereceğim, sizlerde çalışmalarınızı buna göre yapın mesajını vermiştir.  Ak Partiye de sizin yerel seçimlerde yapmış olduğunuz uygunsuzluklar, başarısızlıklardan dolayı cezalandırıyorum. Ama 14 Mayısta ve 28 Mayısta hem Cumhurbaşkanı seçimlerinde hem de milletvekili seçimlerinde vermiş olduğum merkezi iktidar yönetimini devam ettirin. Buradaki faaliyetleriniz şehirlerimizin ve ülkemizin problemlerini, Türkiye’nin dış politikada yapacağı başarı ve başarısızlıklarına göre bir sonraki seçimde sizleri tekrar değerlendireceğim. Eğer kendinizi düzeltmezseniz ben sizi siyasi olarak mefta haline getireceğim mesajını vermiştir. Seçmen bu nedenle siz bütün çalışmalarınızı ona göre yapın demiştir. Seçmen “sakın ha seçimlerde yerel iktidarda olan diğer partilerin adaylarına karşı yanlış yapmayın. Eğer siz yönetim olarak onları cezalandırırsanız, bir sonraki seçimde ben sizleri ciddi anlamda cezalandıracağımı bilmeniz gerekiyor. Mesajınıda dolaylı yollarla Ak Partiye vermiştir.”dedi. 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BU İSTİŞARELERİ YAPACAĞIZ

Akman,“Bir diğer mesajda Yeniden Refah Partisi’ne olmuştur. Seçmen “ Ben geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi’nin faaliyetlerinden dolayı her ne kadar yerel iktidara vermiş olsam dahi bir güvensizlik konusu var hala daha o güvensizlik iziare edilmiş değil.  Ak Parti’nin 24 yıl içerisinde yapmış olduğu yanlışlar ve şuanda ki devam eden yanlışlar eğer düzeltilmezse siz bu denetim mekanizmasını Toplumsal ana muhalefet görevini ben Yeniden Refah Partisi’ne veriyorum, siz Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerel yönetimlerde Ak Parti’de merkezi yönetimde denetlerseniz onları doğru yola sevk ederseniz ve burada gösterdiğiniz başarı milletin beklentisini karşılarsa bir sonraki seçimlerde iktidar alternatifinin sizin olduğunuz mesajını vermiştir. İnşallah bizlerde Yeniden Refah Partisi kurucular kurulu üyeleri olarak genel başkanımız olarak önümüzdeki günlerde bu istişareleri yapacağız. Muhtemelen seçmenin vermiş olduğu bu mesajları doğru algılayarak toplumsal ana muhalefet görevini yaparak milletimizin önünü maddi ve manevi kalkınma konusunda açacağız.”dedi.

Akman:' Ak Parti Artık Ruhunu Kaybetmiştir'

17,75 ÜZERİNDE BİR OY ALAMADIK

Elazığ’da YRP’nin aldığı oy oranları hakkında da açıklamalarda bulunan Akman,“Yeniden Refah Partisi ve Ahmet Akman olarak bizler Elazığ’da 13-14 Şubat tarihlerinde bir genel anket çalışması yaptık. Bizler Yeniden Refah Partisi’nin oyunu 17,75 olarak tespit ettik. Ama Elazığ’a bu anket çalışmasını değerlendirme sırasında gerek adayımızın gerek il teşkilatımızın ekip çalışması ruhundan uzak olduğu için maalesef 17,75 üzerinde bir oy alamadık. Bizim teşkilat ve adayımızın bir kusuru olarak algılamak ve kabul etmemiz lazım. İnşallah biz bundan ders alacağız ve bir sonraki seçimlerde bu yanlışları yapmayarak doğru adaylar doğru tespitler ve doğru çalışma metodolojisiyle inşallah bizler hem Elazığ’da hem de genel seçimlerde Elazığ’ın birinci partisine yaklaşmış bulunmaktayız.”dedi. 

AK PARTİ TÜRKİYE’DE VE ELAZIĞ’DA YAŞAYAN BİR CESETTİR

Ak Parti’nin Elazığ ve ülke genelinde artık güçlü olmadığını ifade eden Akman,“İlçelerde yerel şartlar önemli, adayın kendisi partiden daha ön plana çıkıyor, bunu kabul etmek lazım. İlçelerimizde doğru adaylarla kazandık. Bizlerin Yeniden Refah Partisi olarak, milli görüş olarak özellikle Sivrice’de ve Alacakaya’da doğru kalkınma hamleleriyle belediye başkanlarımızı yönlendirerek ilçede kalkınma hamlesini başlatıp orada Yeniden Refah Partisi’ne bir artı değer kazandırarak ve ilimize de kazandırarak faydalı olacağını düşünüyorum.  Vatandaşın en önemli konusu işsizlik ikinci olarak fakirlik, fukaralık ve yoksulluk. Üçüncüsü de belediyelerde  oluşan yolsuzluk algısı. Bizim bunu ortadan kaldırmamız lazım. Ben belki de bu cümleyi ilk defa burada kullanacağım, Ak Partinin Sayın İl Başkanı da bunu bilsin, artık Ak Parti Türkiye’de ve Elazığ’da yaşayan bir cesettir. Bunu kendilerinin de kabul etmesi lazım. Çünkü Ak Parti artık ruhunu kaybetmiştir. Ak Parti şu an ölüm sertliği dönemini yaşıyor. Ne zaman çökeceği ne zaman düşeceği, zamanla belli eder. Çünkü Ak Parti’ye ruh veren tüm siyasi kadrolar ya bilerek diskalifiye edilmiştir ve içerdeki huzursuzluklardan dolayı rahatsız olup o partiden ayrılan insanlardır. Veya o parti içerisinde pasif olan insanlardır. İnşallah Yeniden Refah Partisi hem Ak Parti’nin içerisindeki beklentileri hem Türkiye’deki gerek MHP olsun gerek CHP olsun ve diğer partilerin seçmenin beklentilerini inşallah bir sonraki seçimlerde o ruhu biz temsil edeceğiz.”dedi.

Akman son olarak,“Bizim bir AR-GE merkezimiz var başında Prof. Dr. Doğan Haydar hocamız var. Biz burada mutfakta çalışan bir ekibiz. Bizim şu anda 150 milyar dolarlık bir kaynak paketimiz var, ve tüm partilere de dağıttık. İnşallah bu 150 milyar doları 250 milyar dolara tamamlayacağız. Türkiye’nin borç ve faizden kurtulması için kaynak üretmeniz lazım.  Bizim Elazığ için 6 büyük makro projemiz var.

1)HARPUT YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Yüksek Lisans ve Doktora Düzeyinde Eğitim projemiz. Nitelikli üretim nitelikli beşeri sermaye ve nitelikli insan ile olur.

2)ELAZIĞ, ULUOVA, KUZOVA, BERMAZ OVASI VE YARIMCA OVALARININ SUYLA BULUŞTURULMASI

Doğu Anadolu'nun en yüksek ve verimli ovaları su ile buluşturulacak. Bitkisel üretim ve buna bağlı hayvansal üretim maksimum seviyeye çıkartılacak.

3)KOVANCILAR İLÇESİNE ENTEGRE FERRO KROM VE PASLANMAZ ÇELİK ÜRETİM ÜSSÜ

Elazığ'ın ve ülkemizin en kıymetli madeni olan krom cevherini işleyerek Türkiye'nin ilk "Ferrokrom ve Paslanmaz Çelik Üretim Üssü" faaliyete geçirilecektir.

4)MADEN İLÇESİNE BAKIR İZABE VE ELEKTROLİZ TESİSLERİNİN KURULUMU

Bakır maden cevherinin %99,9 oranında saflaştırılmasıyla sanayide iletken olarak kullanılmaya elverişli hammadde üretimini gerçekleştirmek. Nitelikli insan kaynaklarımızla bakıra dayalı sanayi tesislerin kurulması teşvik edilecektir.

5)SİVRİCE İLÇESİNE SIVI GÜBRE ENTEGRE TESİSİ VE TARIMSAL İNOVASYON MERKEZİ

Düşük kalorili (<9.000 kcal) linyit kömüründen organik gübre üretimi ile ülkemizin gübre ithalatına son verilecektir.

6)ELAZIĞ BİYOTEKNOLOJİ VE AŞI ÜRETİM MERKEZİ

5 endüstri 5.0 devrimini biyoteknoloji üzerinden planlıyoruz.” Burada ilk kez Hakimiyet Gazetesi’ne söylemiş olayım. Biliyorsunuz bizim Sivrice Elazığ’ın gerdanlığı maiyetinde çok güzel lokasyonumuz var. Bizler inşallah Sivrice’yi tıpkı Davos gibi Sivrice’yi  Turizm, kongre fuar merkezi haline getireceğiz. Şu anda yurt dışında büyük bir yatırımcıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer bu gerçekleşirse bizler Davos’tan çok daha ileri boyutta ulusal ve uluslararası kongrelerin yapıldığı, konaklamaların yapıldığı ve uluslararası ekonomi formların icra edildiği bir ilçemiz haline getireceğiz. Elazığ’ı yurt dışında bir marka haline getireceğiz.”dedi.