AKILCI LABORATUVAR KULLANIMI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından, Elazığ  genelinde faaliyet gösteren ve bünyesinde tıbbi Laboratuvar bulunduran kamu kurum ve özel kuruluşlarda görevli Laboratuvar birim sorumlusu uzman doktorlar ve diğer çalışanlarına yönelik 'Akılcı Laboratuvar Kullanımı Eğitimi' düzenledi.

AKILCI LABORATUVAR KULLANIMI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı  Dr. Cihan TEKİN başkanlığında olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü  Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda yapılan eğitime; Sağlık Hizmetleri Şubesi Birim Sorumlusu Dr. Saliha ÇAKMAK ve il genelindeki özel ve kamuya ait sağlık tesisleri bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi Laboratuvar birim sorumlusu uzman hekimler ve diğer sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Tıbbi Biyokimya Tıbbi Mikrobiyoloji ve Tıbbi Patoloji Laboratuvarlarını kapsayan “Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi” amaçları doğrultusunda düzenlenen eğitim toplantısında; hastaya doğru tanı konulmasını sağlamak, test sonuçlarının klinik yararlılığını arttırmak, hastaya verilen tetkik sonuç raporlarının standardizasyonunu sağlamak, gereksiz test istemini önlemekle beraber klinisyen hekim ile tıbbi laboratuvar uzmanı arasında iletişimin sağlanması konusunda katılımcılara çeşitli bilgiler verildi.