AK PARTİ'YE DEĞİL DAMADA KIZGINLIK

AK PARTİ'YE DEĞİL DAMADA KIZGINLIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan bir son ankette vatandaşlara en beğendiğiniz siyasetçi kim sorusu yöneltilmiş.

Ankette ilk sırayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci sırayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, üçüncü sırayı da üç yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş almış.

Ankette daha ilginç sorular da sorulmuş.  Ak Partideki ayrılıkların sebebi de araştırılmış.

"Ak Parti’ye kızanlar gidiyor"  sorularına “Kızan gitmez. Kızan Cumhurbaşkanı’na kızmıyor. Kızan Bakanlara kızıyor, damada kızıyor, gruba kızıyor” yanıtı geldi.

Ankette Cumhur İttifakı’nın oy oranı da yer almış. İttifakın oy oranı yüzde 50-52 oranında, yani seçimi kazanmaya yetecek düzeyde.  AK Parti’nin kendi oy oranı ise yüzde 35-40 düzeyinde. Bu da MHP’nin oy oranının yüzde 10-17 aralığında olduğunu gösteriyor.

Ankette siyasilerin salon mu yoksa meydan siyasetçisi olup olmadıkları da soruldu. Buna göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan meydan siyasetçisi. Devlet Bahçeli meydan siyasetçisi. Ali Babacan ve Abdullah Gül ikisi de salon siyasetçisi.  Meral Akşener meydan siyasetçisi, Muharrem İnce meydan siyasetçisi. Kemal Kılıçdaroğlu ne meydan ne salon siyasetçisi. Ahmet Davutoğlu salon siyasetçisi ama meydan siyasetçiliği de var.