AK PARTİ'NİN ANLAŞILMAZ RAHATLIĞI

31 MART SEÇİMLERİ ÖNCESİ SEÇİMLERİN FAVORİSİ OLARAK GÖRÜLEN AK PARTİ'DE HERHANGİ BİR HAREKETLİLİK YAŞANMAZKEN MHP VE İYİ PARTİ ŞEHRİN COĞRAFİ DENGELERİNİ GÖZETEN ÇALIŞMALARLA UZUNCA BİR  YOL ALMIŞ GÖRÜNÜYOR

AK PARTİ'NİN ANLAŞILMAZ RAHATLIĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart seçimlerine yönelik siyasi partilerin çalışmaları devam ediyor. Adaylarını belirleyen ve kamuoyuna açıklayan bazı partilerin, avantaj ve imkânları lehlerine çevirmeye yönelik özel çalışmaları hızla devam ederken, Ak Parti’nin bu konularda halen  harekete geçememesi tepkiyle karşılanıyor.

 

TEŞKİLAT KENDİ KENDİNE

Ak Parti adayını açıklamasının  üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesine ve tabanda gerek coğrafi sebepler gerekse adaydan kaynaklı belli belirsiz birtakım kırgınlık ve küskünlükler olmasına rağmen il teşkilatının kendi arasında toplanıp yemek yemekten ve geçmişte birçok seçimleri kazanmış olmanın reklamını yapmaktan öte herhangi bir adım atmaması siyasi gözlemciler tarafından seçimin sonuçları açısından Ak Parti adına endişe ile karşılanıyor.

Aday isminin açıklanmasının ardından teşkilat kadar partinin geniş tabanına yönelik birlik ve beraberlik mesajı verilmemesi ve geniş bir kitleye sahip bölgesel oyların toparlanıp gönül alınması yönünde seçmenleri üzerinde ciddi bir çalışma yapılmamasından kaynaklı boşluğu MHP ve İYİ Parti’nin doldurduğu gözlemleniyor.

 

MHP TAKTİKSEL ÇALIŞIYOR

Seçimin ikinci favori partisi olan MHP ve adayı Bilal Çoban, Ak Parti’ni seçmeni üzerinde oluşan partiden ya da adaydan kaynaklı problemleri hem sosyolojik hem de demografik yansımalarını  iyi analiz edip bu yönde ve kendi lehine politikalar üretmesi ve bunu sahaya yansıtarak partisine kırgın ve çevresinde sevilen ve sayılan, bölgesel oylar üzerinde kısmen etkisi olan isimlerle birebir görüşmeler yaparak durumu kendi lehine çevirme gayreti takdirle karşılanıyor.

 

İYİ PARTİ DE BÖLGESEL OYLARIN PEŞİNDE

İYİ Parti’den adaylığı açıklanan ve muhtemelen CHP ile birlikte millet ittifakının adayı olan Ali Şekerdağ da şehrin siyasi dengelerini değiştiren bölgesel oyların kendinde toplama gayretinde. Şehir genelinde merkezde 22 bin oyu bulunan ve CHP’nin de yaklaşık 27 bin oyuna ilaveten bölgesel oyları da arkasına alarak önemli bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.

 

RAHAT BİR SEÇİM DEĞİL

31 Mart yerel seçimlerin Ak Parti açısından tüm ülkede  olduğu gibi Elazığ’da da kolay bir seçim olmadığını belirten siyasi gözlemciler, bu durumun giderilmesi açısından Ak Parti yönetimi ile parti SKM’lerinin rutin seçim propaganda yönteminin çok ötesinde bir gönül hareketi başlatması ve buna özellikle belediyelere aday adayı olmuş isimlerden başlaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Bununla birlikte şehir genelindeki siyaseten  güçlü  şahısların mutlaka ziyaret edilmesi ve seçim çalışmalarına aktif olarak katılmasalar bile farklı parti adaylarına çalışmamalarının önüne geçecek adımların atılmasının zorunluluğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, Ak parti adayının da bu konuda inisiyatif alarak adım atması gerektiğini ifade ediyorlar.

 

MHP, AK PARTİ’NİN ENSESİNDE

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti’nin oy kaybı yaşamasını birçok etkene bağlayan siyasi gözlemciler, geçmişte Ak Parti’ye destek veren önemli bir seçmen kitlesinin, Bilal Çoban’ın vizyoner kişiliğinden ziyade, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin son yıllarda partisinden ziyade ülkemizin faydasına yürüttüğü politika ve söylemleri sebebiyle MHP’ye yöneldikleri ve bu partiye oy vermeyi düşündüklerini ifade ediyorlar.

 

AK PARTİ HAREKETE GEÇMELİ

Şehrin siyasi tablosunun bugün itibari  ile net olmadığını, büyük oy kaymaları ile sürprizlerin yaşanmasının söz konusu olabileceğini belirten siyasi gözlemciler, bunun önüne geçmek ve çantada keklik olarak görülen Elazığ Belediye Başkanlığını yeniden almak amacıyla Ak Parti’nin tabanını yeniden kazanmak ve sahada etkin olarak var olabilmesi için tüm enstrümanları kullanarak çalışmalarına vakit geçirmeden çalışması gerektiğini ifade ediyorlar. (Haber Merkezi)