Ak Parti Eriyor mu?

31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürerken Türkiye Raporu, seçimlerden sonra yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Ak Parti Eriyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankette vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 35.2'si tercihini CHP'den yana kullanırken AK Parti'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 29.8'de kaldı.

İşte anketten çıkan sonuç;

CHP: Yüzde 35.2

AK Parti: Yüzde 29.8

DEM Parti: Yüzde 10.5

MHP: Yüzde 7.7

YRP: Yüzde 5.7

İYİ PARTİ: Yüzde 4.0

ZP: Yüzde 3.4

TİP: Yüzde 0.9

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anket sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Eylül 2019'dan beri her ay gerçekleştirdiğimiz Türkiye Raporu anketlerinde ilk defa Nisan 2024'te AK Parti birinci parti ve Erdoğan başarı seviyesi en yüksek lider çıkmadı" ifadelerine yer verdi.

Yapılan anket ve Selçuki’nin açıklamaları da gösteriyor ki Ak Parti kan kaybetmekle kalmıyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ilk kez en başarılı lider koltuğundan düşmüş durumda.

Araştırma sonuçlarında en başarılı lider ismi verilmemiş olsa bile muhtemelen o isim İmamoğlu’dur. Erdoğan’dan sonra Cumhurbaşkanı olması planlanan İmamoğlu.

Ak Parti 22 yıl sonra bu duruma nasıl geldi, neler etken oldu bu konuma düşülmesinde diye uzun uzadıya makaleler yazılmasının, anketler yapılmasının ve bunun sebeplerini aramak için bile yandaş araştırma şirketlerine milyonlar ödemenin bir anlamı yok.

Sebep belli. Birincisi ekonomideki başarısızlık, ikincisi Erdoğan’ın da çok iyi tespit ettiği gibi kan ve ruh kaybı. Üçüncüsü Ak Parti’nin usulsüzlük, yolsuzluk, yandaş şirketlere peşkeş çekilen ihaleler, kamudaki israf, şatafat ve partide göz önünde olanların ticari ilişkileri, yaşantıları ve halka tepeden bakışları.

Bu sebepler Ak Parti’yi eritti ve önlem alınmadığı sürece eritmeye de devam edecek.

CHP’yi halkın umudu haline getiren ne Özgür Özel ne de İmamoğlu’dur. Halkı CHP’ye yönelten  Ak partiden nemalanan çıkarcı ve sorumsuz kişilerdir.   O çıkarcılar ki Ak Parti’de denizin bittiğini görünce anında CHP sularına yelken açmakta gecikmediler. Ve epey de yol aldılar. Allah’tan CHP teşkilatları AK Parti’den daha duyarlı ve uyanık ki bu tipleri çok iyi tanıyor ve şimdilik onları sadece kullanıyorlar.