AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK'TAN  10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK'TAN  10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balık mesajında,“ Yalnızca yüksek idealler doğrultusunda yapılacak bir meslek olan gazetecilik, dünyanın birçok yerinde ve farklı dönemlerde oldukça zorlu sınamalardan geçmiştir. Eskiden sadece görev yaptıkları ülkelerin, şimdi ise peşinden koştukları gerçeklerle dünya gündemini belirleyen gazetecilerin sorumlulukları ve meslek icabı karşılaştıkları tehlikeler de aynı oranda artmıştır.

Algının olgudan çok daha hızlı ve etkili bir biçimde yayıldığı günümüzde, her gazetecinin yine kendi meslektaşları tarafından tarifenmiş olan meslek etiği kurallarına riayet etmesi oldukça önemlidir. Çağımızdaki değeri tartışma götürmez bir gerçek olan bilgi, gazetecilerimizin en büyük sermayesi olmasının yanı sıra, mesleğe ve topluma olan sorumluluklarını büyük oranda arttırmaktadır.

Bu sorumluluk bilinci doğrultusunda, yazılı ve görsel basın, sosyal medya olmak üzere farklı mecralarda dolaşıma sokulan sayısız bilgi arasından tarafsız bir biçimde en doğru olanlarını filtreleyip haberleştiren gazetecilerimiz, toplumsal sorunların çözümü noktasında ihtiyaç duyulan farkındalığı sağlarlar.

Ulusal habercilik ağımızın vazgeçilmez bir parçası olan yerel medya kuruluşlarımız, yereldeki kaygıları ve problemleri anlamadan Türkiye gerçeğine hâkim olunamayacağı düşüncesiyle desteklenmelidir. Bu vesileyle benim şehrim Elazığ’ın nabzını tutan, halkın taleplerini en doğru mercilere iletmek noktasındaki görevini yerine getiren, yani sözün özü ilimizin sesi olan medya kuruluşlarımızı bir kez daha tebrik etmek istiyorum.

Doğru haberciliğin yalnızca meslek etiği ilkelerine bağlı kalarak yapılabileceğini kanıtlamış olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.