AH BU PAYLAŞIM MERAKI!

AH BU PAYLAŞIM MERAKI!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasiler ve yöneticilerin son zamanlarda en büyük zafiyeti olup çıktı sosyal medya paylaşımları. Kendi görevleri dışında hemen her konuda paylaşım yapma hastalığına tutulup başkalarıyla yarışa giren yöneticilerin bu zafiyetleri zaman zaman başlarına ciddi sorunlar da açmıyor değil.

Son örnek Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin. Kendi yaptığı ya da yapacağı hizmetleri bir kenara atmış ve Almanya’yı 3-0 yenen ve Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanan Filenin Sultanları hakkında bir paylaşımda bulunmuş.

Bakın ne demiş bu paylaşımında: "Allahu Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve hayâ sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil"

Tabi bu gelişme karşısında MHP Genel Merkezi de harekete geçmiş. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, "Milletçe haklı gururumuz olan Filenin Sultanları halkında, yapmış olduğu çirkin paylaşımı nedeniyle; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin talimatlarıyla Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, belediye başkanları listemizden düşürülmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" diyerek Başkanı parti listesinden düşürdüklerini açıklamış. Buna karşın MHP’li belediye başkanı ve meclis üyeleri de toplu olarak MHP’den istifa etmişler.

Bir yöneticinin hele hele birçok kesimden oy alarak bir beldeye belediye başkanı olmuş birisinin ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil kullanması doğru değil.  Sıradan bir insan olarak elbette her türlü görüşünüzü ifade etme hakkınız var. Ancak bir partiye mensupsanız söylediğiniz her sözün partiyi de bağlayacağını bilmelisiniz.

Söylediklerinizin altına şahsi olarak imza atacak milyonlarca insan vardır mutlaka ama temsil makamında bu tür ayrıştırıcı ve öteki kılıcı beyanları sarf teme lüksümüz yok.

Bu örnekte de görüldü ki her şeye yorum yapmak  doğru değil. Halk sizden sizin icraat haberleriniz bekliyor. Başkalarının zaferi ya da yanlışlığını dile getirmek sizin işiniz olmamalı.