AĞIN KAYMAKAMLIĞINDAN KÖYDES ÖDENEKLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Nisa Yılmaz/Ağın Kaymakamlığı, Ağın ilçesinde yapılan çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

AĞIN KAYMAKAMLIĞINDAN KÖYDES ÖDENEKLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklamada,“ 2017 yılında Beyelması-Öğrendik arasındaki 1950 metre yol stabilize yapılmış ve 160 bin TL harcanmıştır. 

2019 yılında Beyelması-Öğrendik arasındaki 1950 metre yol asfalt programı kapsamında en az 450 bin TL harcanarak yol ulaşıma açılmıştır. Son 15 yılda Köydes kapsamında köyümüze 1 adet içme suyu deposu ve ishale hattı yapılarak kullanıma açılmıştır. 2019 yılında köyümüzün sosyal tesislerinin önü için kilit parke planlaması yapılmış, fakat daha acil olan öğretmen evi yolu için revize edilmiştir.

Ayrıca hiçbir köyümüzün kilit parke çalışması iptal edilmemiş, gelecek yıllarda daha acil bir iş çıkmaması koşuluyla revize edilmiştir. Örneğin geçen yıl yapılması planlanan Yenipayam kilit parke işi revize edilerek bu yıl yapılmıştır. Hem muhtar ile hem de köy dernek başkanı ile yapılan görüşmelerde sadece sosyal tesisler değil, imkanlar ölçüsünde köyün diğer kısımlarında da kilit parke yapılması için planlama yapılmaya karar verilmiştir. Bugüne kadar köyümüze kilit parke yapılamamasının nedeni idare degil, köyün altyapı problemi olmasıdır. Köydes ödenekleri Kaymakam ve Valinin bulunduğu komisyonlarca öncelik sırasına göre planlanan programlardır ve ödenekleri merkezden aktarılan programlardır.” denildi.