AĞIN'DA PROJE KABUL EDİLDİ, AĞIN LEBLEBİSİ ÜRETİMİNDE BÜYÜK ARTIŞ BEKLENİYOR

AĞIN'DA PROJE KABUL EDİLDİ, AĞIN LEBLEBİSİ ÜRETİMİNDE BÜYÜK ARTIŞ BEKLENİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ’ın Ağın ilçesinde ‘’Ağın Kaymakamlığı’’ tarafından yapılan hizmetler devam ediyor.

Ağın ilçesinde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi hizmet yapmak amacıyla kaymakamlık projelerini hayata geçirmeyi sürdürüyor.

Ağın’da kaymakamlık görevini sürdüren  Ağın Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu,özellikle ilçenin sorunlarını yakından takip ederek sorunların çözümü noktasında önemli hizmetler yapıyor.Ağınlılar ile iç içe olan ve sorunların çözümünde her türlü imkanı kullanan kaymakam Fatih Cıdıroğlu,özellikle koronavirüs salgını konusunda aldığı tedbirler ile takdir topladı.

TURİZM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ağın’ın tarihi açısından önemli bir ilçe olmasından dolayı özellikle Ağın Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu’nun üzerinden durduğu en önemli konu ise turizmin ayağa kalkması. Bu kapsamda 2020 yılında turizm konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor.

200 BİN LİRA ÖDENEK GELDİ

Keban Baraj gölünün masmavi manzarası ve badem ağaçları içerisinde muhteşem görünümlü Ağın ilçesinde Yusuf Karabatak Öğretmenevi’nin ilk etap tefrişat ödeneği olan 200 bin TL, Kaymakam  Fatih Cıdıroğlu’nun girişimleri ile geldi. Odaların tefrişat işlemleri için ihale hazırlıkları başlatıldı.

300 TON ÜRETİLEN COĞRAFİ İŞARETLİ AĞIN LEBLEBİSİNDE 110 TON CİVARINDA ARTIŞ OLACAK

Kaymakam  Fatih Cıdıroğlu'nun himayesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Türker OTLU ve ekibince projelendirilen, "Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifince yürütülecek olan 357 bin liral  bütçeli "Leblebi Üretim İşletmesi Projesi" DAP Bölge Kalkınma İdaresince kabul edildi.

Proje ile Ağın İlçesinde yıllık yaklaşık 300 ton üretilen Coğrafi İşaretli Ağın Leblebisinde 110 ton civarında artış olacak.