AĞAR, SADECE MİLLETİNE ÇALIŞTI

AĞAR, SADECE MİLLETİNE ÇALIŞTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz eski milletvekillerinden, İçişleri ve Adalet eski bakanlarından Mehmet Ağar, bulunduğu kritik görevleri sebebiyle belirli kesimlerce çok konuşuldu. Özellikle ülkemiz sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt gibi ayrışmasına ve ülkemizin bölünmesine zemin hazırlayanlarının oyunlarını bozduğu için tüm faili meçhullerin müsebbibi olarak görüldü ve eli kanlı olarak lanse edildi.

İl Emniyet Müdürlükleri, Valilikler ve sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve içişleri bakanlığı gibi ülkemizin beka ve selametini sağlayacak kurumlarda görev yapan ve bu makamlarda her zaman tek önceliği ülkenin birliği ve bütünlüğünü korumak olan Mehmet Ağar, yıllarca PKK ve sol örgüt yapılanmalarının hedefi oldu.

Eski bir emniyetçi, mülkiyeci, bürokrat, siyasetçi, bakan, genel başkan gibi birçok vasıfları üzerinde toplayan, hayatı boyunca sadece ve sadece ülkesini ve vatan evlatlarını düşünen Mehmet Ağar, geçmişten bugüne üzerine atılı bulunan tüm suçlardan yargıda da beraat etti.

Yargıda dememizin sebebi şu ki Ağar, hiçbir zaman milletin gönlünde mahkûm olmamıştı. Tam tersi yaptığı her bir hizmet, attığı her bir adım milletin gönlünde çok güzel karşılık bulmuştu.

Ağar, sadece bulunduğu görevlerde değil, ülke siyasetinin daraldığı ve sıkıştığı dönemlerde de ülkenin ve siyasetin önünü açacak açıklamalarda bulunmuş, “düz ovada siyaset” söylemi ile kendisine derin devletin birinci ismi” diyen kesimleri bile şaşırtmıştı.

Bu söylemden hareketle Ak Parti’nin başlattığı açılım süreci, birilerine göre fiyasko olarak adlandırılsa da bölge halkına PKK’nın gerçek yüzünü ve amacını göstermesi açısından önemli bir adım olmuştu.

Sayın Ağar’ı mahkemeler belki bugün akladı ve ama o bizim yıllardan beri hep yüzümüzü ağartan bir hemşerimiz olmuştur.