Ağar: 'Bölgeyi terörün pençesinden kurtaracağız'

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Zülfü Tolga Ağar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Ağar: 'Bölgeyi terörün pençesinden kurtaracağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Ağar açıklamasında; “Bebek katilleri yine kahpeliklerini göstererek sivil halka saldırıyor. Bu hainlerin soyu kuruyuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Milletvekili Ağar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“AMAÇ BÖLGEYE BARIŞ VE HUZURU GETİRMEKTİR”

9 Ekim Çarşamba günü saat: 16.00’da Cumhurbaşkanımız, Liderimiz ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın operasyon emrini vermesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmış oldu. Türkiye’nin bu harekâttaki amacı, isminden de anlaşılacağı üzere güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

“KARA PROPAGANDA YAPANLAR GEREKEN CEVABI ALIYORLAR”

Dış ülkelerin her zaman olduğu gibi Türkiye’mizin gücünü çekemeyerek farklı algı operasyonlarına yine başladılar. Barış Pınarı Harekatı dünyanın dikkatini çekerken, Türkiye'nin planı birçok kesim tarafından çarpıtılmaya çalışılıyor. Terör operasyonunu 'savaş' olarak nitelendirmeye çalışanlar da var, Türk ordusunun sivilleri öldürdüğünü söyleyerek Barış Pınarı Harekatı hakkında kara propaganda yapanlar da. Bunlar gereken cevabı alıyorlar ve almaya da devam edecekler.

“BU HAREKAT TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI BAŞLATILMIŞTIR”

Bazı ülkelerin yarattığı algı, Türklerin Kürtlere karşı bir işgal başlattığı yönündedir. Bizlerin kürt kardeşlerimizle bir sorunu yoktur. Bu harekat, Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığımız bir harekattır.

Terör örgütü PKK/PYD-YPG, Suriye'nin enerji kaynaklarından bir kısmını işgal etmiş durumda. Gasp ettiği bu petrol ve gazı "enerji koridoru" adı altında bir "terör koridoru" kurarak Hatay üzerinden Akdeniz'e geçirmek istiyor. Türkiye olarak bu operasyondaki amacımız, terör koridorunun oluşmasını engelleyerek sınırdaki illerimizin güvenliğini de kalıcı olarak sağlamak ve barışı, huzuru getirmektir.

“BEBEK KATİLLERİNİN SOYU KURUYUNCAYA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Mehmetçiğin geleceğini duyunca silahlarını bırakıp kaçan hainler, bebek katilleri, yine kahpeliklerini göstererek sivil halkı hedef alarak sınırdaki illerimize saldırıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu kansızlara anında karşılık vererek oldukları bölgeyi yerle bir ediyor. Bu hainlerin soyu kuruyuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.

“TÜM BÖLGE HALKINI HAİN TERÖRÜN PENÇESİNDEN KURTARACAĞIZ”

Kahraman Mehmetçiklerimiz başarılı bir şekilde adım adım kararlı bir şekilde ilerliyorlar. İnşallah bu harekat sonucu ülkemize yönelik terör tehdidini ortadan kaldıracağız. Oluşturacağımız Güvenli Bölge sayesinde Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönmelerini kolaylaştırarak, tüm bölge halkını hain terörün pençesinden kurtaracağız. Bu harekatta Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabbim Mehmetçiğimize güç, kuvvet versin.”