AFET KOORDİNASYON PLATFORMU 7/24 SAHADA 

AFET KOORDİNASYON PLATFORMU 7/24 SAHADA 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başak MERAL GÜNDÜZ/F.Ü İnsani ve Sosyal Bölümler Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Çağlıyan gazetemize yaptığı açıklamada; "24.01.2020 saat 20.55’te meydana gelen depremde,o saatten itibaren  başlayıp şimdiye kadar devam eden Coğrafya bölümündeki gönüllü öğrencilerimiz ile diğer kamu kuruluşlarından gelen gönüllülerimiz ile birlikte gerek barınma alanlarında olsun gerekse koordinasyon merkezlerimizde olsun mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya başladık.Vatandaşlarımızdan gelen ilk talepten hesaplarına çıkarılan para ile ayni yardımlarının ulaşmasında büyük bir özveri ile çalışıyoruz”dedi.

Çağlıyan, "Bu çalışmalarından dolayı afetzedelerimize hızlı bir şekilde yardımlar ulaşmış olup mağduriyetletinin kısmen gönüllüler vasıtasıyla önüne geçilmiştir.Bu çalışmalara katkı sağlayan Coğrafya Bölümümüz hocalarına ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca;Türkiye AFAD Bilgi Sistemleri Haberleşme Daire Başkanı

İrfan KESKİN, Elazığ AFAD Hizmet Grupları Yöneticisi İrfan ÖZEN, Zonguldak AFAD İl Müdürü Ahmet GÜNGÖR  ve AFAD İyileştirme Daire Başkanı Hüseyin Gündüz ile beraber çalışmaktayız.

AFAD da gönüllü çalışan Fırat Üniversitesi  Öğrencilerimiz ise; Furkan TİRYAKİ,

İlayda TUNCER, Ülkü YILDIRIM, Figen KOMİ, Fatma EKEMEN, Muhammet TURGUT, Muhammet TURGUT, Ergin KÜÇÜKERDEN, Emrah TOKMAK, Seda BARUTÇU, Sadin ÖZEL Furkan EROL, Ahmet KAYA, Batuhan BULUT, Merve POLAT, Elif TOPÇU.

Çağlıyan, "Bu öğrenciler benim yönlendirmem ile AFAD'da gönüllü olarak 29 Ocak'tan itibaren çalışıyorlar. Coğrafi Bilgi Sistemlerini yani CBS bildikleri için verilerin girişini çok hızlı ve düzenli bir şekilde AFAD Bilgi Sistemine giriyorlar. Ve gönüllülük esası ile saat mefhumu olmadan çalıştıkları için takdir topluyorlar.Sabah 9 gece 12 arasında çalışıyorlar” dedi.