ADAYLAR GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Erkan BAY/ Gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Elazığ'da ilçe ve belde adaylarının açıklanacağı tarih kesinleşti. Yakup Kılıç Spor Salonunda Pazar günü saat 13:00 de yapılacak törenle AK Partinin İlçe ve Belde Belediye Başkan adayları kamuoyuna tanıtılacak.

ADAYLAR GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da uzun süredir merakla beklenen Ak Parti İlçe ve Belde Belediye Başkan adayları Pazar günü,kamuoyuna tanıtılacak.

YOĞUN BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti’nin Elazığ’daki ilçe ve belde belediye başkan adaylarını belirlemek için yoğun bir çalışma gerçekleştirilmişti. Ankara’da AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve AK Parti’nin İlçe Başkanlarının katıldığı bir toplantı yapılmıştı. Toplantıda ilçe ve belde başkan adayları tek tek görüşülmüş ve  kamuoyu araştırmaları ve anket çalışmaları masaya yatırılmıştı. Ardından ilçe ve belde başkan adaylarıyla ilgili kararlar alınmıştı.

4 İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Yapılan toplantıda çıkan bir diğer sonuç ise AK Parti’nin ilçe başkanlarıyla ilgili oldu. Toplantıda bazı ilçelerde AK Parti’nin ilçe başkanlarının istifa ettirilerek ilçe başkanlarının Belediye Başkan Adayı gösterilebileceği konuşulmuştu. Yapılan toplantının ardından AK Parti 4 ilçe başkanının istifasını istemişti.Bu nedenle  AK Parti Palu İlçe Başkanı Abdulkadir Şaştım, Maden İlçe Başkanı Mehmet Deprem, Keban İlçe Başkanı Ömer Kaya, Karakoçan İlçe Başkanı Ayhan Akbaba görevlerinden istifa etmişti.

AÇIKLAMA YAPILACAK TARİH UZATILMIŞTI

Daha önceden AK Parti’nin ilçe ve belde başkan adaylarını 14 Aralık Cuma günü açıklana bileceği belirtilmişti.Ancak, AK Parti’nin ilçe ve belde adaylarının muhtemelen 25 Aralık Salı günü açıklayacağı  ifade edilmiş ve resmi bir açıklama yapılmamıştı. Genel Merkez Türkiye genelinde yeniden yapılacak olan anket çalışmalarıyla son  kararı vereceği ifade edilmişti.

MERKEZ VE İLÇELER İÇİN 103 ADAY MÜRACAAT ETMİŞTİ

Sona eren sürecin  ardından Elazığ merkez ve ilçeler için toplam 103 aday adaylığı müracaatında bulunulduğu belirtilen Ak Parti’de  1 ilçe ve 2 Belde Belediyesi için müracaat yapılmamıştı. Keban İlçe Belediye Başkanlığı, Arıcak Üçocak Belde Belediye Başkanlığı ve Palu Beyhan Belde Belediye Başkanlığı için her hangi bir ismin aday adaylığı müracaatında bulunmadığı açıklanmıştı.

İLK DEFA UYGULANDI

AK Parti,Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl ilk defa uygulamış olduğu Belediye Başkanı, İl Başkanı ve İlçe Başkanlarından müracaat alınmama kararını uyguladı. Mevcut  Belediye Başkanları Genel Merkez  tarafından değerlendirildi.

 

PAZAR GÜNÜ KESİN AÇIKLANIYOR

AK Parti  Elazığ’daki ilçe ve belde belediye başkan adaylarını Pazar günü Yakup Kılıç Spor Salonunda düzenleyeceği tanıtım toplantısıyla açıklayacak.Resmi açıklama yapıldıktan sonra İlçe ve Belde Belediye Başkan adayları bölgelerinde aktif olarak çalışmalarına başlayarak,seçim startını vermiş olacak.