ADAY MI LİDER Mİ?

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ PARTİLER VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ÜZERİNDEN DEĞİL LİDERLERE DESTEK VE KARŞITLIK ÜZERİNDEN GİDİYOR

ADAY MI LİDER Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Haziran seçimlerine günler kala siyasi partilerin ve adayların propaganda çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.  Cadde ve sokakları parti bayrakları ile adayların dev posterleri süsler ve şehir şölen yerine dönmesine rağmen seçmende gözle görülür duyarsızlık devam ediyor.

Valilik kararı ile Gazi Caddesinde parti bayrak ve posterlerinin kaldırılmasının ardından diğer cadde ve sokaklardaki parti görsel yoğunluğu gözle görülür oranda atmış durumda.

BAYRAKTA CHP

Şehrin geneli dikkate alındığında 24 Haziran seçimlerine görsel bayraklar, afiş ve açık hava reklamlarında en çok bütçe ayıran parti CHP oldu. CHP Elazığ il teşkilatının maddi katkısı ne kadar var bilinmez ama bu konuda esas harcamayı yapan CHP adayı Gürsel Erol olduğu gözlemleniyor. Geçmişte CHP adayı ve teşkilatlarının seçim dönemlerinden piyasaya olan borçları medyaya düşmüş ve parti zor durumda kalmıştı. Ancak Gürsel Erol ile birlikte CHP’nin tüm maddi problemleri aşarak önemli bir bütçeyi tanıtım faaliyetlerine ayırdığı biliniyor.

AK PARTİ TOPARLANIYOR

Uzun süre cadde ve sokaklarda görünme noktasında tereddüt yaşayan Ak Parti atağa geçti ve özellikle Metin Bulut, Tolga Ağar ve Şahin Şerifoğulları’nın posterleri şehri süslemeye başladı. Geç de olsa Ak Parti bayrakları cadde ve sokaklarda görüldü ve tabana bir güven geldi. AK Parti’de de parti görselleri ile birlikte adayların kendilerine için yaptırdıkları dev posterler kendini göstermeye başladı.

LİDER ÖNDE

Seçimler her ne kadar adaylar arasında bir yarış gibi görülse de asıl mücadele liderler ve onların taraftarları arasında geçiyor. Seçmenlerin büyük bir çoğunluğu aday yerine liderine destek için onun partisine oy veriyor.

Her seçim döneminde liste açıklandığından sonra oluşan tepkiler zamanla liderin ve onun tasarrufuna saygıya dönüşüyor ve tepkiler zamanla giderilebiliyor.  Ancak seçmenin bu tavrının bilinmesine ve liderlere bağlılığının bir göstergesi olarak partiye oy verme temayülünde olmasına rağmen bazı adayların kerameti kendinden menkul bilip inadına ve ısrarla kendi posterleri üzerinden propaganda yürütmeleri seçmeni yeniden kararsız olmaya itiyor.

YARAYA TUZ BASMAYIN

Halkın, listelerin istenilen güçlülükte olmamasına rağmen parti liderine ve onun yürüttüğü projelere olan samimi bağlılığı sebebiyle destek verme eğilimlerini şahsi öne çıkma gayretleri sebebiyle kaçma eğilimi göstermesine rağmen bunun sözde “akıllı” danışmanların gazına gelinerek devam ettirilmesi ters tepiyor.

Liderin verdiği onurlu mücadele ve onun hizmetleri yerine sıradan metotlarla sözüm ona propaganda yapan siyasilerin alanlarda olmak yerine gönüllere girme diye bir dertlerinin halen görülmüyor olması sürpriz sonuçlar doğuracak gibi.