7 Mayıs İftar Menüsü

7 Mayıs İftar Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler:

500 g kültür mantarı

2 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı su

200 ml krema

Tuz

Karabiber

Yapılış: İlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doğrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin. İnce ince ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun. Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın. Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin. Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Üzerini ince ince kıydığınız dereotu ve maydanoz ile süsleyin.

Bademli Tavuk Sote

Malzemeler:

300 g parça tavuk göğüs eti

200 g parça tavuk but

2 yemek kaşığı pekmez

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı sirke

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 büyük boy soğan (İnce doğranmış)

3 adet sivri biber (İnce doğranmış)

1-2 adet kapya biber (İnce doğranmış)

2 yemek kaşığı su

1 su bardağı domates püresi

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon

Yapılış: Tavuk göğüs etini 1 yemek kaşığı pekmez, ince kıyılmış sarımsaklar ve sirke ile karıştırın. Pekmezli tavuk etleri ve bademleri iyice ısıtılmış geniş bir tavada, 1 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte kavurun. Rengi değişince ocaktan alıp kenarda bekletin. Aynı tavanın içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip sırasıyla ince doğranmış soğanı ve biberleri ekleyin. 3yemek kaşığı sıcak su ekleyerek sotelemeye devam edin. Kavurduğunuz sebzeleri ocaktan alıp tavuk etlerinin üzerine serpin. Tavanın içine kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip domates püresini ilave edin. Birkaç dakika karıştırarak pişirin. Tavuklu sebzeli karışımı, tuzu ve baharatını ilave edin. Yüksek ateşte birkaç dakika kaynattıktan sonra en son sıcak suyu ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, orta ateşte, 15 dakika pişirin.

Muzlu ve Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:

4 su bardağı süt- su 

6 yemek kaşığı toz şeker 

4 yemek kaşığı buğday nişastası 

1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 

2 adet küp doğranmış muz

Yapılış: Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 bardak soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Üzeri göz göz olunca karıştırmadan birkaç dakika daha kaynatın. En son muz parçalarını ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız muzlu su muhallebisini servis kuplarına aktarın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. En az 2 saat beklettikten sonra muzlu ve sakızlı su muhallebisini servis yapın.