7 BİN 623 İMZA PTT KARGO İLE İLGİLİ MAKAMLARA GÖNDERİLDİ

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) tarafından Elazığ Eğitim ve Uygulama Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesinin ikinci basamak hastane olarak faaliyetini devam ettirmesi için 15 Ağustos 2018 tarihinde düzenlenen kampanya ile toplanan 7 bin 623 imza PTT kargo ile ilgili makamlara gönderildi.

7 BİN 623 İMZA PTT KARGO İLE İLGİLİ MAKAMLARA GÖNDERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal ÇOBAN, Elazığ Eğitim ve Uygulama Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesinin 2. Basamak Sağlık Hizmeti veren Devlet Hastanesi statüsünde mevcudiyetini devam ettirmesi için toplanan 7 bin 623 imzayı 27 Ağustos 2018 tarihine PTT Kargo ile gönderdi.

ÇOBAN; HALKIMIZIN TALEBİNE TERCÜMAN OLDUK

 Çoban imzaları kargoya vermeden önce yaptığı değerlendirmede, “İlimizde yapımı tamamlanan Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle beraber 73 yıldan beri kesintisiz hizmet veren, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesi kapanma sürecine girmiştir.Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesinin kapanması ve buraların hastane vasfını yitirmesi ile birlikte vatandaşların sağlık hizmetlerini almada sıkıntılar yaşaması ile birlikte bölgede bulunan yaklaşık bin işletme kapanmayla karşı karşıya kalmış olup, bölge cazibesini yitirmeye başlamıştır.İlimizin ekonomik ve sosyal yaşantısına olumsuz etki edecek bu konuyla ilgili olarak ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları tarafından konuyla ilgili toplantılar yapılmış ve Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM)’nin de katılımı ile ilgili makamlara ulaştırılmak üzere bir rapor oluşturulmuştur. Hazırlanan bu rapora destek olması amacıyla HAZARSAM olarak 25 Ağustos 2018 tarihinde 12 saat süren bir imza kampanyası yapılmış ve 7 bin 623 vatandaşımız imza atarak 73 yıllık hastanelerimizin mevcudiyetini koruyarak 2. basamak hastane olarak hizmet vermesini talep etmişlerdir. Elazığ Halkının imza ile talep etmiş olduğu bu hususu Sağlık Bakanımıza, Sayın Valimize, İlimiz Milletvekillerine, Milli Savunma ile Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılarımıza ve AK Parti, MHP ve CHP İl Başkanlarımıza bugün hazırladığımız kargolarla göndermiş bulunmaktayız.

HAZARSAM olarak son 7 yıldan beri ilimizin bir bütün olarak kalkınma ve gelişmesi için büyük mücadeleler vermiş, başta Çimento Fabrikası olmak üzere şehri ikiye bölen devlet demir yolu hattının da şehir dışına taşınarak bu bölgelerin de kalkınma ve gelişmesini talep etmiştik. Tüm bunlara rağmen imza kampanyamızın başlamasıyla birlikte sosyal medya üzerinden şahsım ve HAZARSAM’a yönelik olarak yapılan haksız eleştirilere de cevap vermek istiyorum. Öncelikle, yaptığımız tüm açıklamalarda Elazığ Şehir Hastanesi’nin ilimize çok yakıştığını ve tüm emeği geçenleri yürekten kutladığımı ifade etmiş, Hastaneyi ziyaret ederek teşekkür ve övgülerimi tekrarlamıştım. Yaptığımız imza kampanyası Şehir Hastanesine eleştiri olmayıp, İlimizdeki mevcut hastanelerin başka illerde olduğu gibi 2. Basamak Hastane olarak mevcudiyetini devam ettirmesi yönündedir. Doğukent mahallemize bu hastane yakışmış ve bölgenin cazibesi artmıştır. Bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.’’dedi.

 

Çoban,’’Yine bununla birlikte Elazığ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesi’nin 2. Basamak Hastane olarak mevcudiyetini sürdürmesinde doktor ya da personel noktasında sorun var ise, bu iki hastanenin Üniversite Hastanesine devri konusu da değerlendirilebilir. Böyle bir devir teslim olur ise, vatandaşın ve bölge esnafının beklentisi karşılanmış olacaktır. Biz işte tüm bu talepleri toplanan imzalarla birlikte ilgili makamlara ulaştırarak vatandaşımızın beklentilerine tercüman olduk. Şimdi icra makamının halkımızın bu talep ve beklentisine olumlu bir karşılık vermesini beklemekteyiz” diye konuştu.