'65 Milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum!'

Elazığspor'da 27 Temmuz'da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul öncesi başkanlığa adaylığını açıklayan iş adamı İrfan Yumakgil, açıklamalarda bulundu

'65 Milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’de yaklaşan yeni sezon öncesi maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşayan Elazığspor’da, iş adamı İrfan Yumakgil başkanlığa adaylığını açıkladı. Elazığspor Tesisleri’ne muhasebe hesaplarını incelemek üzere giden Yumakgil, oluşacak olan konsensüs ile sıkıntıları giderme gayretinde olacaklarını söyledi.

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA ÇALIŞIRIZ DEDİK”

Elazığspor’da daha önce belli zaman aralıklarıyla yöneticilik yaptığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Adayı İrfan Yumakgil, “Maddi, manevi bir şeyler vermeye çalıştık kulübümüze. Sayın bakanımız Mehmet Ağar’ın beni aradığı arkadaşlarım zikrettiler. Sayın bakanımıza döndüm daha sonra sohbetimizde Elazığspor’un durumunu anlattı. Biz de Elazığspor sevdalısı olduğumuz için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışırız dedik. Bu bir İrfan Yumakgil’in, bir Mehmet Ağar’ın, bir vekillerimizin, bir valimizin, bir belediye başkanımızın altından kalkacağı bir iş değil. Bu bir konsensüs olursa kalkar. Daha sonra Belediye başkanımızla görüştük. Bu enkazdan nasıl kurtulacağımız şeklinde iki saat konuştuk. Ortaya çıkan şu; her türlü desteği üst tabakanın vereceği yönünde fikir birliğine vardık. Biz görevden kaçmama adına elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

“ULUSALDA YER ALAN HABERLERE ÜZÜLDÜK”

Bu seneki giderlerle birlikte 60-65 Milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu düşündüğünü kaydeden Yumakgil, “Bunun 16 Milyon TL’si TFF’den gelen gelirlerle karşılanacak. Gelirlerin dışında bir hesap yaparsak, 40 Milyon TL gibi bir rakam bulmamız lazım. Bunu da belediye, valimiz, son başbakanımız Binali Yıldırım’ın sözleriyle, milletimizin teveccühü ile inşallah buluruz. Bulamazsak bu iş yürümez. Esnaflık yapan adamlar iyi bilir temerrüde düşersen sıkıntı olur. Elazığspor da temerrüde düşmüş durumda. Elazığspor’un kapandığı şeklinde haberler ulusalda yer aldı. Belediye başkanımız da bu durumdan çok üzgündü. Çocuklarımızın, torunlarımızın bu vitrine düşmesi bizi üzüyor. Bunun için taşın altına hep birlikte elimizi koymamız lazım. Transfer tahtası açılmadığı sürece sıkıntı olur. Kısa vadede tahtanın açılması ve 27 Temmuz’daki kongrede bir oluşum olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

"İŞLERİN BİR AN ÖNCE YAPILMASI LAZIM"

Elektrik borcunun eklenmesiyle birlikte acil 11 Milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan İrfan Yumakgil, “Yüklenici firmayla ilişkileri iyi bir noktaya getirip, bu işten kurtulmamız lazım.  Bize verilen sözlerin, yapılacak işlerin bir an önce yapılması lazım. Şu an resmi olarak bir işlevim yok. Federasyon nezdinde dosyaların, yüklenici firma nezdinde elektrik dosyasının ve kamp giderlerinin halledilmesi lazım. Futbolcu kardeşlerimizin eski borçlarının ödenmesi lazım ki biz onlarla geleceğe dönük planları yapalım. İlk planda tahtayı açmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ERZURUM’A GİDECEK Mİ?

Takımın kamp yaptığı Erzurum’a gideceğini söyleyen Yumakgil, “Destek alacağım isimlerle yola çıkabilirsem Erzurum’a en yakın zamanda gitmeyi,  futbolculara moral aşılamayı, hazırlık maçını izleyip dönmeyi düşünüyorum. Hocamızla, patron-işçi ilişkisi içinde görüşeceğiz. Tahtayı açtığımız takdirde transferleri düşüneceğiz. Hocamız, futbolcularımız bu zor durumda sağolsunlar kampı terk etmediler idmanlarını yapıyorlar. Kendilerini fit etmeye devam ediyorlar. Biz onlara desteği nasıl verebilirizin planlarını yapacağız” diye konuştu.

ORHAN KAYNAK’LA DEVAM EDECEK Mİ?

Teknik Direktör Orhan Kaynak ile yola devam edileceğini dile getiren Başkan adayı İrfan Yumakgil, “O bizi beğenmezse asıl biz başka bir teknik direktör düşünürüz. Sağlıklı olan da budur. Kimsenin ekmeğiyle oynamak doğru değildir. Ben çalışanın her zaman yanındayım. Çalışan adamı severim. Onun da şu an verdiği görüntü sağolsun Elazığ’a olumlu. Olumlu hareketine karşı bizim de gereken desteği vermemiz lazım. Bize yakışan da budur” dedi.

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

Son olarak iş adamlarına seslenen Yumakgil, “Benim kapım her zaman açıktır. Biz nerede, ne yapabiliriz herkesle bir araya geleceğiz. Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etmeyi düşünüyorum. Bir iki kişi kafamda sivil toplum örgütleri başkanları var. Ondan sonra yönetimimiz şekillenir diye bakıyorum. Sallıyorum Ahmet beyi unutmuşum. Ahmet bey beni ararsa memnun olurum. Telefonum da herkese açıktır. Ben burada herkesle çalışırım. Gönül birliği, Elazığ sevdası olduktan sonra mesele biter” şeklinde konuştu.