6100 KAYIT YAPILDI

Erol KARA/Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirbağ, 6100 yeni kayıt yapıldığını söyledi.

6100 KAYIT YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rektör Demirbağ,” Fırat Üniversitesini tercih eden öğrencilerimize teşekkür ederim. Hayırlı olmasını dilerim. Amacımız günün şartlarına uygun olarak ülkemizin ihtiyaçlarına uygun yeni programlar geliştirmek. Yine ülkemizin ihtiyacı olan alanlarda yetişmiş nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.’’dedi.

Prof.Dr.Demirbağ, ‘’Yeni kayıt yaptıran öğrenciler Elazığ ‘ı tercih etikleri için kendilerine Piyango çıktı gibi kabul etsinler. Çünkü, hem huzurlu bir şehrimiz var. Hem de Üniversitemiz aynı şekilde huzurlu bir Üniversite. Aileler gönül rahatlıkla çocuklarını yollayabilirler ‘’diye konuştu.

 

450 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirbağ ,” Bu yıl 7800 kontenjanımız vardı. Doluluk oranımız % 86. Bu yıl doluluk oranının yakaladık. Meslek Yüksek Okullundaki doluluk oranı yüzde yüze yakın. Toplam birinci tercihlerden 7100 kişi Fırat Üniversitesini tercih etti. 6100 civarında kayıt yapıldı. Yabancı uyruklu öğrenci sayısı 450 civarında. Kısa bir süre sonra boş olan bölümlerin kontenjan ilanı yapılacak ve bu seneki hedeflerimizi ulaşmış olacağız.” dedi.

 

ÜLKE İHTİYAÇLARINA GÖRE PROGRAMLAR GELİŞTİRİYORUZ

Fırat Üniversitesini tercih eden öğrencilere teşekkür ederim diyen Rektör Prof.Dr. Kutbettin Demirbağ,” Amacımız günün şartlarına uygun olarak ülkemizin ihtiyaçlarına uygun yeni programlar geliştirmek. Yine ülkemizin ihtiyacı olan alanlarda yetişmiş nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Bizlerde eğitim programların yenilir ve güncelliyoruz. Günün şartlarına göre gençler hedefliyoruz.” dedi.

 

ÖĞRENCİLER KENDİLERİNE PİYANGO ÇIKTI GİBİ KABUL ETSİNLER

Rektör Demirbağ, ”Öğrencilerimiz Elazığ ‘ı tercih etikleri için kendilerine Piyango çıktı gibi kabul etsinler. Hem huzurlu bir şehrimiz var. Hem de Üniversitemiz aynı şekilde huzurlu bir Üniversite. Aileler, gönül rahatlıkla çocuklarını yollayabilirler. Üniversitenin şehir içinde olması hem şehir üniversitesi hem de alanıyla bir kampus üniversite. Yani öğrencilerimiz hem kampüs hayatını, hem de şehir hayatını birlikte yaşayabileceği nadir üniversitelerden biridir. Bu acıdan bunun avantajını çocuklarımız yaşayacak. Sosyal ve sportif faaliyetler açısından baktığımızda öğrencilerimize çok iyi imkânlar sunuyoruz. Yine KYK’nin yurtları ve özel yurtların olması ile barınma sorunu olmayan nadir illerden biridir Fırat Üniversitesi” şeklinde konuştu.