600 OLAN TERÖRİST SAYISI 50'LERE KADAR DÜŞTÜ

Tunceli'de son 2,5 yıl içerisinde güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla 272 terörist etkisiz hale getirilirken, bölgede süren operasyonlar nedeniyle korkup kaçmaya çalışan 12 terörist ise istihbarat desteğiyle kaçtıkları illerde ya sağ ya da ölü olarak ele geçirildi.

600 OLAN TERÖRİST SAYISI 50'LERE KADAR DÜŞTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Timlerin başarılı operasyonları sonucu bölgede 50 civarında teröristin kaldığı, MKP/HKO ve MLKP'nin tamamen kırsalda bitirildiği, TİKKO'nunda bitmek üzere olduğu öğrenildi.

 

İçişleri Bakanlığı ve Valilik koordinesinde Tunceli’de İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar bölgede aralıksız devam ediyor. Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında bu yılın ilk 8 ayında 41 terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyonlara Polis Özel Harekat, silahlı ve silahsız İnsansız Hava Araçlarının da destek vermesiyle teröristlerde başlayan her an etkisiz hale getirilme korkusu kaçışlara da neden oldu. İstihbarat ve İHA desteğiyle sürekli jandarmanın bölgede operasyon halinde olması nedeniyle ölüm korkusu yaşayan 12 terörist ise kaçtıkları illerde ya sağ ya da ölü olarak ele geçti.

TERÖRİST SAYISI 600'DEN 50'YE DÜŞTÜ

Alınan bilgiye göre, 3 yıl öncesine kadar Tunceli’de terör örgütleri PKK, MLKP, TKP, DHKP-C ve TİKKO’lu 600’den fazla teröristtin bölgede bulunduğu ancak yapılan başarılı operasyonlar sonrasında bu rakamın 50’ler civarına kadar düştüğünnün değerlendirildiği öğrenildi.