6 Mayıs İftar Menüsü

Bugün iftarda iştah kabartan tarifler sofradaki yerini alıyor, herkes lezzete doyuyor.

6 Mayıs İftar Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayat Ekmek Çorbası

Malzemeler:

1/2 adet bayat ekmek

4 su bardağı et suyu

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı zeytinyağı

3-4 dal maydanoz

Tuz, karabiber

1 tatlı kaşığı kuru nane

4 su bardağı süt

Yapılış: Et suyunu bir tencereye alın ve bayat ekmeği küp şeklinde doğrayıp içine ilave edin. Ekmekler dağılana kadar kaynatın. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kasede yumurtanın sarısını süt ile çırpıp çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.

Ciğer Sote

Malzemeler:

Yarım kilo dana ya da kuzu ciğeri

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

Tercihe göre bir miktar sıvıyağ

Tuz, pul biber ve dilediğiniz baharatlar

Yarım su bardağı sıcak su

Yapılış: Öncelikle ciğer sote için ciğerlerin zarları soyularak istenilen büyüklükte doğranır. Ciğer iyice temizlenerek varsa eğer kandan arındırılması sağlanır ve süzgeçte bekletilir. Ciğerler suyu süzüldükten sonra uygun bir tencereye alınarak; suyunu salana kadar kavrulup ardından da suyu çekene kadar kapağı kapalı bir halde orta ateşte pişirilir. Ciğer pişerken bir adet kuru soğan yemeklik olarak doğranır. Burada da soğanın boyutları ve miktarını damak tadınıza uygun olarak değiştirebilirsiniz. Suyunu çeken ciğerlere tercihinize göre 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve öncesinde yemeklik olarak doğradığınız kuru soğan eklenir. Soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurarak pişirilir. Bu esnada ciğeri karıştırırken ezmemeye ve bütün halinde kalmalarına özen gösterilmelidir. Sonrasında domates salçası ve isteğe göre az miktarda biber salçası da eklenerek karıştırılır. Malzemelerin birbiriyle iyice harmanlanmış durumda olduğu ciğer soteye yarım su bardağı kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirilir.

Kivili Puding

Malzemeler:

7 tane kivi

Yarım su bardağı su

1.5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

Yarım su bardağı pirinç

4.5 su bardağı süt

1 çorba kaşığı nişasta

Yapılış: Kivilerin 4 tanesini çatalla püre halinde ezin. 3 tanesini soyup ince halkalar şeklinde dilimleyerek süsleme için ayırın. Pirinci yıkayıp tencereye alın. 1 bardak suyu üzerine döküp pirinçler suyunu çekinceye kadar haşlayın. 4 bardak sütü ilave edip 5 dakika daha pişirin. Şeker ve kalan yarım bardak sütte ezilmiş nişastayı ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilya ve kivi püresini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Servis kaselerinin içini ayırdığınız kivi dilimleri ile süsleyin. Sütlacı paylaştırıp üzerini kivi dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.