6. BÖLGE İLE YOLA DEVAM

ELAZIĞ'IN TEŞVİKTE 6. BÖLGE UYGULAMASININ DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE İLİMİZ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN BULUT'UN GAYRETLERİ SONUÇ VERDİ. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEN BULUT, ELAZIĞ'IN 6. BÖLGE İMKANLARINDAN FAYDALANMAYA DEVAM EDECEĞİNİ DUYURDU

 6. BÖLGE İLE YOLA DEVAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde geçtiğimiz haftalarda sıkılıkla gündeme gelen ve “Sahipsiz Elazığ” sloganı ile sosyal medyada dile getirilen ilimizin teşvikte 6. Bölgeden 4. Bölgeye düşürülmesi polemiklerinin yanlışlığına dikkat çeken ve 6. Bölgenin kesinlikle devam edeceğini ifade eden İlimiz Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra müjdeyi verdi.

Sosyal medya hesabından ilimizin teşvikte 6. Bölge uygulamasının devam edeceği ile ilgili paylaşım yapan Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un bu müjdesi özellikle ekonomi çevrelerinde ve tüm halkımızda büyük bir memnuniyet yarattı.

 İşte o paylaşım:

“Elazığ’ımızın da içinde bulunduğu sekiz ilin altıncı bölge teşviklerinden faydalanmaya devam etmesi için Cumhurbaşkanımıza sunduğumuz talebimiz makul karşılanmıştır. Takdirlerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyoruz.

Hatırlanacağı üzere altıncı bölge tartışmaları başladığında konunun takipçisi olacağımızı ve gerekirse konuyu Cumhurbaşkanımıza taşıyacağımızı ifade etmiştik. Bugün Cumhurbaşkanımız talebimizi uygun gördü ve Elazığ’ımız altıncı bölge teşviklerinden faydalanmaya devam edecek. Hayırlı olsun.”

YENİDEN ÜRETİM, YENİDEN KALKINMA

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonucu İlimizde 6. Bölge teşvik sistemi uygulaması devam edecek olması şehrimizin son yıllarda başladığı yatırım atağının da devamı anlamına geliyor.

Yeni yatırımlar ile ilimizin tekstil üssü olmasının önü açılmış değişik sektörlerde de yeni yatırımların yapılmasına kapı aralanmıştı.

6. bölge uygulamasının devam etmesiyle birlikten şehrimizin ekonomik kalkınma heyecanının hız kesmeden devam etmesi ve başta istihdam olmak üzere şehrin her alanda büyümesi ve gelişmesine katkı sağlaması açısından önemli olan bu kararın alınması, tüm hemşerilerimize derin bir nefes aldırdı.

MİLLETVEKİLLERİ EMİNDİ

Teşvikte 6. Bölgeden 4. Bölgeye düşme ile ilgili tepkilerin yoğun olduğu günlerde Ak Parti Milletvekilleri ortak bir açıklama yapmış ve bu konuda rahat olunması gerektiği ve Elazığ’ın 6. Bölgede kalmaya devam edeceğini kesin bir dille açıklamışlardı.

Bu açıklamalara rağmen, konu sosyal medyada eleştiri konusu olmaya devam etmiş, AK Parti milletvekili Metin Bulut ise bu konuda müsterih olunması gerektiğini ve Elazığ’ın 4. Bölgeye düşürülmesi gibi bir olayın asla vuku bulmayacağını ifade etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A İLETİLDİ

İlimizin teşvik yasası kapsamında 6. Bölge imkanlarından faydalanma süresinin  31 Aralık 2020 tarihinde sona ermesi sebebiyle yararlanamama  gerçeğini önceden bilen ve bu konuda ilgili bakanlar ile görüşmeler yapan Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti.

Bulut’un ilimizin özellikle 24 Ocak depreminde aldığı yaraların sarılması ve ekonominin canlanması amacıyla bu uygulamanın devamının gerekliliğine dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürenin uzatılması talebinde bulundu.

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’u Genel Merkezde dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşvikte 6. Bölge uygulamasının devam edeceğini, Elazığ’ın yeniden ayağa kalkması için ekonomik kalkınmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

6. BÖLGE İLE YOLA DEVAM

Milletvekili Metin Bulut’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği ve 6. Bölge uygulamasının devam etmesi ile ilimizin kalkınma ve gelişme yolculuğunda yeni bir sayfa daha açıldı. Eski yatırımcılar kadar yeni yatırımcıların da tercihleri arasında Elazığ yeniden yerini aldı.