50 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KÖPRÜ, ULAŞIMI 7,5 KİLOMETRE KISALTTI

Elazığ'da Mirvan Çayı üzerine yapılan 50 metre uzunluğundaki köprü, mezra sakinlerinin köye ve ilçeye ulaşımını 7,5 kilometre kısalttı.

50 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KÖPRÜ, ULAŞIMI 7,5 KİLOMETRE KISALTTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Arıcak ilçesinin Küplüce Köyü ile Albayrak Mezrası yolu üzerindeki Mirvan Çayı’na köprü yapıldı. 10 metre genişliğinde 6 metre yüksekliğinde ve 50 metre uzunluğundaki köprü için yaklaşık 800 bin TL bütçe kullanıldı. Köprü sayesinde mezra ile köy arası 7,5 kilometre kısaldı.

 

Köprünün üç gözlü bir gerdanlık gibi Mirvan Çayı üzerinde yerini aldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “İl Özel İdaremizin başarılı uygulamalarından biri olan bu güzel köprümüz, vatandaşlarımızın hayatlarında büyük bir kolaylık sağlamıştır. Yollarını 7,5 kilometre kısaltarak Arıcak İlçesi ile olan ulaşımlarını kolay hale getirmiştir. Vatandaşlarımız bize köprünün hayatlarına nasıl bir kolaylık sağladığını büyük bir mutluluk ile anlattılar. Vatandaşlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti, bizlerin en büyük moral ve motivasyon kaynağıdır. Yaklaşık 800 bin TL kaynak kullanılarak yapılan bu köprümüzün Albayrak Mezrası sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Yeni köprü ile yollarının 7,5 kilometre kısaldığı dile getiren mezra sakinleri de, ilçeye çok daha kolay ulaşma imkanlarının oluştuğunu ve mutlu olduklarını ifade etti.