5 Mayıs Ramazan Menüsü

Bugün sofrada alışılmadık damak tadı, soğuk patlıcan çorbası ve köfteli yoğurt kebabı, ardından da sevilen damak tadı mozaik pasta sofradaki yerini alıyor.

5 Mayıs Ramazan Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soğuk Patlıcan Çorbası

Malzemeler:

3 patlıcan

1 su bardağı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

25 gr tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 litre sıcak su

Karabiber

Tuz

 Yapılış: İftar sofralarınız için tadı harika bir çorba. Patlıcanları fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun. Büyük bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsakla birlikte iyice karıştırın. Tereyağını tencerede eritin. Un ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın. Sıcak su, tuz, karabiber ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Karışımı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tereyağını eritip kekik ile karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.

Köfteli Yoğurt Kebabı

Malzemeler:

1 kg kıyma

2 orta boy soğan

Yarım çay kaşığı yenibahar

1 demet maydanoz

5 tırnak pide

2 su bardağı et suyu

6.5 yemek kaşığı tereyağı

300 gr yoğurt

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yarım çay kaşığı tarçın

Tuz, Karabiber

Yapılış: Kıymayı büyük bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan iri parçalar kopararak parmak inceliğinde uzun köfteler hazırlayın. Tahta şişlere geçirin. Şişleri ızgaraya yerleştirip köftelerin her yanı kızarana kadar pişirin. Pideleri fırında 5 dakika ısıtıp doğrama tahtasında kare şeklinde doğrayın. Servis yapacağınız tabağa pideleri alın. Üzerine sıcak et suyu gezdirin. Tereyağının yarısını tavada kızdırın ve pidelerin üzerine dökün. Yoğurdu çırparak pidelerin üzerine yayın. Köfteleri şişten çıkararak pidelerin üzerine yerleştirin. Kalan tereyağına pul biber ekleyerek tavada kızdırın. Köftelerin üzerine dökün. Tarçın serpip servis yapın.

Mozaik Pasta

Malzemeler:

100 gr tereyağı

1.5 çay bardağı tozşeker

1.5 çay bardağı süt

4 yemek kaşığı kakao

350 gr pötibör bisküvi

50 gr bitter çikolata

1 çay bardağı krema

İri dövülmüş antep fıstığı

Yapılış: Petibör bisküvisini bir kap içerisinde elinizle kırarak parçalara ayırın. Parçaların orta boyutlarda olmasına dikkat edin. 100 gram tereyağını, kısık ateşte eritin. Eriyen yağın içerisine uygun ölçülerde şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Önceden hazırladığınız bisküvi parçalarını ocaktaki karışımın içine atarak karıştırma işlemine devam edin. Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarıp bastırın ve derin dondurucuda 3 saat bekletin. Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Pastayı kalıptan çıkardıktan sonra çikolata sosunu üzerine dökün. Antep fıstığını kenarlarına ve üzerine serpiştirin.