41. KONGREDE FIRAT ÜNİVERSİTESİNE  41 KERE MAŞALLAH

41. KONGREDE FIRAT ÜNİVERSİTESİNE  41 KERE MAŞALLAH
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimizin marka değeri olan Fırat Üniversitesi gün geçmiyor ki adından söz ettirmesin, başarılarına yenilerini eklemesin. Hem de bu kez eşine henüz dünyada dahi rastlanmamış bir buluşla... Yani bu kez dünyanın gözü kulağı artık.

Fırat Üniversitesi KBB VE BBC Ana Bilim Dalı, “Deneysel Alerjik Rinit oluşturulan Sıçanlarda Sistemik ve Intranazal BÇG Tedavisinin karşılaştırılması” isimli hayvansal çalışma ile birincilik ödülünü alan  çalışmanın sonuçlarında.

Türkiye’den 2 bin kulak burun boğazcının katıldığı kongreden;  Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Keleş'in sürdürdüğü çalışmanın birincilik alması şehrimizin yeni gururu olması hepimiz için hem heyecan verici hem ümit verici önemli bir gelişme.

Uzun süren bir dizi çalışmanın ardından  "Alerjik Rinit" hastalığının tamamen tedavi edilmesine olanak sağlayacak bu çalışmanın sonuçlarıyla yalnızca ülkemizde değil  tüm dünyada bu sorunu yaşayan hastalara daha şimdiden ümit oldu. Çünkü  şuana kadar Alerjik Rinit hastalığını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik sonuçlandırılmış çalışmalar bulunmuyor. Bu hastalıkta şikayetleri yaratan alerjenlere karşı önlem almak, kişilerin atabileceği en önemli adımdı. Hastalığa neden olan maddenin salınımını engelleyen ilaçlar, burun iç yüzeyindeki şişliği azaltan spreyler ve kortizon içeren burun spreyleri kişiye yardımcı olan fakat tamamen tedavi etmede faydasız kalıyordu.

Zaten Alerjik Rinitin tedavisi şikayetlerin giderilmesine yönelik olduğu ve hastalığın tedaviyle ortadan kaldırılmayacağı da hem hastalar hem de doktorlar tarafından kabul görmüş bir durumdu. Ta ki Fırat Üniversitesinin bu anlamlı çalışmasına kadar. Sanayileşen dünyada  küreselleşen çevre kirliliği de eklenince alerjen reaksiyonlu hastalıklar artarak devam edecek gözüküyorken Elazığ'dan bir umut pınarı aktı tıp dünyasına. Bu ümidin mimari bizim şehrimizden, bizim marka değerimizden, hemşehrilerimizden. Bu gurur öylesine anlamlı öylesine değerli öylesine yüce ki  amansız olan dert deva bulacak, en bahar mevsiminde insanlar eve tıkılmak, çam çerçeve kapatma yarışına girmeyecek; kırda bayırda mutlulukla dolaşıp havayı ciğerlerine kadar soluyacaklar endişe etmeden, kaygılanmadan. Bu güzel gelişmelerin devamını göreceğimizi biliyor 41 kere maşallah diyoruz Sayın Prof. Erol Keleş Hocamıza.

Elazığ sizin isminizi daha çok duyacak Hocam. Bilimsel başarılarınız yanında pek çok hekimde çok da bulunmayan o insani duruşunuz ve mütevaziliğiniz ile sizler daha bir çok makamlarda bu şehre ve bu şehrin insanlarına hizmet edeceksiniz.