4 sezonda, 4. şampiyonluk!

Spor Toto 1. Lig Play-Off Finali'nde Gazişehir Gaziantep'i seri penaltı vuruşlarında eleyen BB. Erzurumspor Spor Toto Süper Lig'e yükseldi

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
4 sezonda, 4. şampiyonluk!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Gazişehir Gaziantep ile BŞB. Erzurumspor, Spor Toto 1. Lig Play-Off Final maçında Bursa’da karşı karşıya geldi. Normal süresi 0-0 sona eren maçı, BŞB. Erzurumspor penaltılarla 5-4 kazandı. Doğu Anadolu temsilcisi MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor’un ardından Süper Lig'e çıkan son takım oldu. 

MAÇTAN DAKİKALAR 

7. dakikada Yasin Palaz’ın yaptığı ortaya iyi yükselen Özgür Can Özcan’ın kafa vuruşunu, kaleci Canbazoğlu son anda kurtardı. 

19. dakikada Rodriguez’un kullandığı serbest vuruşu kafa ile kaleye gönderen İsmail Konuk’un topunu Canbazoğlu kornere çeldi. 

42. dakikada Erhan Çelenk’in kullandığı serbest vuruşta top az farkla auta çıktı. 

55. dakikada kullanılan köşe vuruşuna yarım vole vuran Turgay Kacar’ın şutu defansa da çarparak kornere çıktı. 

70. dakikada Taylan Antalyalı’nın ortasına yükselen Burhan Eşer’in kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı. 

80. dakikada Del Valle’nin ortasını Canbazoğlu ceza sahası içine tokatlarken, gelen topa gelişine vuran Palaz’ın şutu kalecide kaldı. 

89. dakikada Antalyalı’nın kullandığı serbest vuruşa hareketlenen Eşer’in şutu kale direğinin üzerinden auta çıktı. 

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye 

Hakemler: Halis Özkahya xx, Ceyhun Sesigüzel xx, Hakan Yemişken xx 

Gazişehir Gaziantep: Adam Stackhowiak xx, Yasin Palaz xx, Ahmet Kesim xx, İsmail Konuk xx, Mehmet Erdem Uğurlu xx, Gökhan Alsan xx (Mustafa Can Keskin dk. 60 xx), Jefferson Nogueira Junior xx, Uğur Akdemir xx, Prince Segbefia xx (Tugay Kacar dk. 25 xx), Yonathan Del Valle xx, Özgür Can Özcan xx (Webo Kouamo dk. 81 xx) 

Yedekler: Necati Yılmaz, Murat Ceylan, Serdar Deliktaş, Muhammed Ertürk, Okan Derici, Özgür Özkaya, Sinan Osmanoğlu 

Teknik Direktör: Erkan Sözeri 

BŞB. Erzurumspor: Hakan Canbazoğlu xx, Tolga Ünlü xx, Stephane Acka xx, Lokman Gör xx, Hakan Arslan xx, Metin Yüksel xx, Jasmin Scuk xx, Taylan Antalyalı xx (Gökhan Karadeniz dk. 100 xx), Burhan Eşer xx (Demba Savage dk. 99 xx), Erhan Çelenk xx (Abdulkadir Özdemir dk 118 ?), Mert Nobre xx 

Yedekler: Ahmet Altın, Jasmin Trtovic, Selim Aydemir, Muhammed Bahadır Gülyurt, Christian Bekamenga, Erman Bulucu, Muammer Atalay 

Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak 

Sarı Kartlar: Mehmet Erdem Uğurlu, Gökhan Alsan, Jefferson Nogueira Junior, İsmail Konuk (Gazişehir Gaziantep), Lokman Gör, Jasmin Scuk, Mert Nobre, Tolga Ünlü (BŞB. Erzurumspor) 

PENALTILAR 

Atanlar: Jefferson Nogueira Junior, Mehmet Erdem Uğurlu, Ahmet Kesim, Mustafa Can Keskin (Gazişehir Gaziantep), Jasmin Scuk, Mert Nobre, Hakan Arslan, Metin Yüksel, Demba Savage (BŞB. Erzurumspor)

Kaçıranlar: Lokman Gör, Gökhan Karadeniz, Abdulkadir Özdemir (BŞB. Erzurumspor), Yonathan Del Valle, Yasin Palaz, Webo, Tugay Kacar (Gazişehir Gaziantep) 

BAL LİGİ'NDEN SÜPER LİG'E 

BB. Erzurumspor 4 yıl önce Bal Ligi'nde mücadele ediyordu. Bal Ligi'nden TFF 3.Lig'e, sonraki sezonda TFF 2. Lig'e, geçtiğimiz sezon ise Spor Toto 1. Lig'e çıkarak büyük başarı yakalamışlardı. Bu sene mücadele ettiği Spor 1.Lig'den play-off grubundan Süper Lig'e yükselen üçüncü takım olan BB. Erzurumspor, üst üste 4 yıl da 4 şampiyonluk yaşadı.

ALTIPARMAK: “ERZURUM LAYIK OLDUĞU YERE ÇIKTI”

Süper Lig’e yükselen son takım olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, “20 sene sonra Erzurumspor’u layık olduğu yere taşıdık. İki penaltı kaçırdığımızda da inancımızı yitirmedik. Analarının ak sütü gibi helal olsun" dedi. 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, “Çok mutluyuz. Sezonun finalini yaptık. Bugün iki şampiyon çıktı. Galatasaray ve Erzurumspor. Erzurumspor’u hak ettiği yere taşıdık. Sonsuz mutluluğunu yaşadık. İki penaltı kaçırdığımızda da inancımızı yitirmedik. Analarının ak sütü gibi helal olsun. Bizler onlara yol gösterdik. Muhteşem taraftarımız vardı. İçeride, dışarıda büyük destek verdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız bize büyük destek sağladı. Bu iş birlik beraberlik işi. Herkesi tebrik ediyorum. 20 sene sonra Erzurumspor’u layık olduğu yere taşıdık. İnşallah soyunma odasında futbolcularımla da bunu yaşayacağım. Şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi. 

"DEVAM ETMEYİ TABİİ Kİ İSTİYORUM" 

Erzurumspor’un Türkiye tarihine geçtiğini ifade eden Altıparmak, “4 sene önce 3. Lig’e yeni çıkmıştı. Mehmet Sekmen gibi bir başkanımız var. Her şeyini seferber etti Erzurumspor için. Erzurumspor ile devam etmeyi tabii ki istiyorum, yönetimimiz de istiyor. Şu anda şampiyonluğu doya doya kutlamak istiyorum. Biz burada devam etmek istiyoruz. Süper Lig’de çalışmak bizim de hedeflerimizden biri. Bir türlü orayı yakalayamamıştık. Benim için çok büyük hayal değil. Biz buralara çalışarak geldik. Arkamızdan kimse iteklemedi. Buralara tırnağımızla kazıyarak geldik” diye konuştu. 

SÖZERİ: “DRAMATİK BİR SON”

Spor Toto 1. Lig Play-off final müsabakasında Bursa’da Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşılaşan Gazişehir Gaziantep, penaltı atışları sonunda sahadan 5-4 mağlup ayrılarak kupayı rakibine kaptırdı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gazişehir Gaziantep Teknik Direktörü Erkan Sözeri, “Dramatik bir son. İki defa elimize kadar geldi, gol atsak bitecekti, dönüşünde Erzurumspor kazandı kupayı. Söyleyecek fazla bir şey yok. 2 tane talihsiz sakatlık yaşadık, biraz hamlelerimizi de etkiledi. Oyun içerisinde pozisyon da yakaladık, pozisyon da vermedik rakibimize ve penaltılara kaldık. Penaltılarda çok yaklaşmıştık kupaya. Kupayı Gaziantep’e getirmek için çok uğraştık. Söyleyecek fazla bir şey yok. Dramatik bir sondu. Erzurumspor’u tebrik ediyorum. Lig de bitti. Oyuncularım elinden geleni yaptı. Bu heyecanı yaşadılar, yaşattılar. Sonlandırmaya da çok yakın olduk. 2 defa fırsat geldik. Bundan sonra santraforu konuşmanın kimseye faydası yok” dedi. 

COŞKU YAĞMURA RAĞMEN YAŞANDI

Spor Toto 1. Lig Play-off final maçında Gazişehir Gaziantep’i penaltı atışları sonucu 5-4 mağlup ederek Süper Lig'e yükselen BB Erzurumspor 17 yıl sonra Süper Lig'e yeniden yükselmeyi başardı. 

Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından sağanak yağmura aldırmadan kent merkezinde coşku içerisinde şampiyonluğu kutlayan BB Erzurumspor taraftarları büyük sevinç yaşadı. 

Kent meydanında dev akrandan maçı izleyen taraftarlar galibiyetin ardından meşaleler yakarak şampiyonluğu kutladı. 

Gece geç saatlere kadar büyük bir coşku yaşayan Erzurumsporlu taraftarlar takımları lehine tezahüratlarda bulundular. 

SEKMEN: “PALANDÖKEN KARTALLARI’NI KUTLUYORUM”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye (B.B.) Erzurumspor’un Süper Lig’e çıkmasıyla ilgili yayımladığı mesajda, “Şampiyonluğumuz, inancın ve azmin zaferidir” dedi. 

Başkan Sekmen, mesajında şunları kaydetti: “Süper Lig’e çıkan Erzurumspor’umuzun aslan yürekli futbolcularını, teknik heyetimizi, kulüp başkanımızı, yönetimimizi ve her şeyden önemlisi bizleri destekleyen bu kadim kentin yürekli taraftarlarını canı gönülden kutluyorum. ‘Şampiyonluk bu şehrin ruhunda var’ diyerek imkânsızı başaran Palandöken Kartalları’nı takdir ediyorum. Bize inanan, bize güvenen ve bu kadim kentin şampiyon takımını destekleyen tüm hemşerilerimizin katkısıyla bu başarıyı elde ettik. Şampiyonluğumuz Erzurum’a ve Türkiye’mize hayırlı ve uğurlu olsun.” Başkan Sekmen ayrıca, şampiyonluk yolunda Erzurumspor’a sosyal medya vasıtasıyla başarı dileklerini ileten ve destek mesajları atan Anadolu’daki tüm spor kulüplerine ve futbol kulüplerinin taraftarlarına da teşekkür etti.