4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KAPSAMINDA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Başak MERAL GÜNDÜZ/Salim Hazardağlı İlköğretim Okulu  1/A Sınıfı Öğretmeni Handan Metin, öğrencileriyle birlikte 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında etkinlik düzenledi.

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KAPSAMINDA ETKİNLİK DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan etkinlikte öğrenciler,besledikleri hayvanlarla,yaptıkları resimlerle ve izledikleri slaytlarla günün anlam ve önemini kavramaya çalıştılar.

Okul Müdürü Cengiz Batmaz ve Müdür Yardımcısı Harun Halisdemir yaptıkları açıklamada”Bu günün amacı;evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak,onların yaşam alanlarına müdahale etmemek,yaşama hakkına saygı duymaktır. Evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak,koruyup kollamak,iyi koşullarda beslenmeleri,duyarlı davranılması konusunda farkındalık yaratmaktır”dedi.

Sınıf Öğretmeni Handan Metin ise yaptığı sçıklamada”4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün bir günden  ibaret olmaması lazım.Yılın 365 günü hayvanları koruyalım.Hayvan sevgisi küçük yaşta aşılanması gereken bir sevgi.Biz çocuklarımıza hayvan sevgisini küçük yaştan itibaren aşılayamazsak,onlara gereken bilinci veremezsek hem sokak hayvanlarını ,hem diğer hayvanları korumamız güçleşecektir. Hayvanların bizim hayatımızın bir parçası olması nedeniyle bazen en iyi dostumuz,arkadaşımız,bizi koruyan bir varlık oluyor.Kısacası hayatımızdan çıkaramayacağımız varlıklarımızdır.Hayvanlar bizim için mutluluğun birer terapisidir.Korumak yetmiyor,sevin.Hayvanları koruma ve sevme günü kutlu olsun”dedi.