33 YAŞINDAKİ RESİM ÖĞRETMENİ TARİHİ VE KÜLTÜRÜ TUVALE AKTARIYOR

33 YAŞINDAKİ RESİM ÖĞRETMENİ TARİHİ VE KÜLTÜRÜ TUVALE AKTARIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/6.8 büyüklüğünde depremle sarsılan Elazığ’da günlük hayat normalleşiyor. Depremin yaralarının sarıldığı kentte sosyal hayatın güzellikleri yeniden gün yüzüne çıktı.

Elazığ’da bir kamu okulunda görev yapan Resim Öğretmeni Mehmet Sağlam’ın çizdiği resimler büyük beğeni topluyor.

Çocukluktan gelen resim sevgisini geliştirerek profesyonel tablolar yapan 33 yaşındaki Sağlam, gözlem yeteneği ve resim kabiliyeti sayesinde gerçekçi resimler ortaya çıkarıyor.

Kendine ait sanat atölyesinde çalışmalarını sürdüren Mehmet Sağlam, Elazığ’ın tarihi mekânlarını ve kültürünü tuvale aktarıyor.

Çalışmaları birçok kamu kurumunda yer alan Mehmet Sağlam, yeteneğini genç nesillere aktarmayı hedefliyor.

“RESİM BENİM İÇİN ÇOCUKLUKTAN GELEN BİR TUTKU”

15 yıldır resim sanatıyla iç içe olduğunu ifade eden Mehmet Sağlam, “Resim benim için çocukluktan gelen bir tutku, bir heyecandı. Çocukluk dönemimde sanat kitaplarını inceleyerek bu merakım başladı. Okul hayatımda hocalarımın da desteği ile yeteneğimi keşfettim. Bu alanda gerekli kurslar, eğitimler aldım. Daha sonra akademik eğitime başladım. Akademik eğitimimi Konya Selçuk Üniversitesinde bitirdim. Daha sonra kamuda resim öğretmeni olarak göreve başladım. 15 yıldır kendime ait atölyemde sanat eserleri üretiyorum.” dedi.

“GERÇEĞİ YANSITAN RESİMLER YAPIYORUM”

Çalışmalarında realist ve figüratif çalışmalar resmettiğini aktaran Sağlam, “Gerçeğe yakın, gerçeği yansıtan resimler yapıyorum. İnsanı konu eden çalışmalar yapıyorum. Elazığ’ı çalışıyorum. Yaşadığım yerin tarihini, kültürünü çalışıyorum. Bizim yaşadığımız şehir kültür, medeniyet, sanat çeşitliliği ile engin bir mirasa sahip. Bunun yansımalarını kendi çalışmalarımla yorumlayarak eserler üretiyorum.” şeklinde konuştu.

“TABLOLAR RESMİ KURUMLARDA YER ALDI”

Resimlerinin beğenildiğini ifade eden Sağlam, şöyle devam etti: “Resimlerim çok dikkat çekiyor. Tarihi ve kültürel yapıların sanat eseri olarak tuvallerde görülmesi çok beğeniliyor. Çalışmalarım Elazığ’ın kurum ve kuruluşlarında yer almış durumda. Elazığ Valiliğinde, belediyede, ceza infaz kurumlarında, adliyede çalışmalarım yerini almış durumda. En dikkat çeken çalışmaların genellikle Harput konulu resimler” dedi.