30 Nisan İftar Menüsü

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaç, bugün sofraya güzellik katıyor. İçinizi ısıtacak yayla çorbası ve enfes damak tadıyla tas kebabı da sofradaki yerini alıyor.

30 Nisan İftar Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yayla Çorbası

Malzemeler:

5 yemek kaşığı pirinç

7-8 su bardağı su

6 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılış: Pirinci yıkayın ve derin bir tencerede su ile haşlamaya başlayın. Bir kasede: yoğurt, un ve tuzu çırpın. Biraz çorbanın suyu ile sosu açın. Pirinçler güzelce şiştikten sonra sosu çorbaya ilave edin ve bir yandan karıştırın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Diğer taraftan yağı eritin ve nane ile karıştırın. Servis etmeden önce sostan çorbaya ilave ederek sunun.

Tas Kebabı

Malzemeler:

800 gram kuşbaşı dana eti

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet orta boy patates

1 adet orta boy havuç

3 su bardağı sıcak su

4 adet tane karabiber

Yapılış: 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın.

Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin. Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin. Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin.

Güllaç

Malzemeler:

12 adet güllaç yaprağı

3 litre süt

3 su bardağı toz şeker

1 paket vanilin

2 su bardağı ceviz içi

Yapılış: Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. 1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın. 2 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin. Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin. Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin. Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın.