250 yıllık olduğu iddia edilen 'Kuyumcular Çarşısı'

Erkan Bay/Elazığ'ın merkeze bağlı Kuyulu köyünde 250 yıl önce kuyumcular çarşısı olarak bilinen yerin, eski görkemli günlerine dönmesi için köylüler, çalışmaların yapılmasını istiyor.

250 yıllık olduğu iddia edilen 'Kuyumcular Çarşısı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın merkeze bağlı 500 hanelik Kuyulu köyünde, 250 yıl önce kuyumcular çarşısı olarak kullanıldığı iddia edilen bölge de arkeolojik çalışmaların yapılması isteniyor. Kuyulu köyünde yaşayan vatandaşlar, tarihi çarşının yeniden eski görkemli günlerine dönmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

 

85 TANE DÜKKAN VARMIŞ

Köy sakinlerinden Nihat Eskiyurt yaptığı açıklamada, ”Bize anlatılanlara göre bu çarşının o yıllarda 5 tane kapısı varmış.Bu kuyumcular çarşısı yer altındaymış. 85 tane dükkan varmış. Zamanla bu alan tamamen kapandı. Kimse de ilgilenmedi. Bu çarşı tamamen yer altında ve 3 katlı olduğu söyleniyor.” dedi.

 

ÖNEMLİ PROFESÖRLER GELDİ

Eskiyurt, “Ben kendim bu çarşının haritasını gördüm. Malatya, Elazığ ve İstanbul’dan önemli profesörler geldi. Baktılar ve bu çarşının yer altında olduğunu ifade ettiler. Burası birinci derece de sit alanıdır.Biz köylüler olarak girişimlerde bulunmak istiyoruz ama yetkililerinde bu konuya duyarlı olması gerekiyor. Bu yer önemli bir yer. Tarihi bir çarşı.” diye ifade etti.