23 İLE TESELLİ OLMAK

23 İLE TESELLİ OLMAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk basınında Demirel’in suflörü ve gayri resmi sözcüsü olan, bir dönem siyasilerin gözdesi, ancak yeni nesil donanımlı gazetecilerin sektörde yer almasıyla kalibresinin küçüklüğünü anlayıp fikir kısırlığı sebebiyle şehir şehir gezip duyduklarını yazan Yavuz Donat, Sabah’taki köşesinde Elazığ- Malatya çekişmesini yazmış.

Demiş ki yazısında Donat; Malatya ile Elazığ arasında "Tatlı bir rekabet" var... Hoş çekişme... Şakalaşma. Malatyalının biri... Dedi ki: -Malatya'nın plaka numarası 44... Bu ne demek?.. Malatya "Dört dörtlük şehir" demek. Elazığ Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan bu lafın altında kalmadı: Elazığ'ın plakası 23... Şimdi 2 ile 3'ü topla... 5 eder... "İslam'ın şartı 5." 2 ile 3'ü çarp?.. Ne etti?.. 6... "İmanın şartı da 6." Plakayı tersten oku... 32... "Farz." 3'ten 2'yi çıkar... Bir... "Allah bir.”

Malatyalının dört dörtlük kelimesinin içini her alanda doldurmak belki mümkün. Ekonominde, sanayide, üretimde, ticarette, şehircilikte, girişimcilikte, sürekli büyümede ve daha birçok alanda dört dörtlük olma gibi bir iddiaları var ve bunu 44 ile formüle etmişler.

Bizim 23 rakamına yüklediğimiz anlamların ve zorlama yorumların hepsi doğru ve hepsine eyvallah. Ancak bu yorumlarla ve manevi anlam yüklemelerle birlikte var mı bir kalkınma heyecanı, var mı bir büyüme istidadı ve hedefi, var mı komşu şehirlerle yarışma gayreti?..

Biz göremedik Mustafa Doğan Başkan. Tamam, lafın altında kalmamışsın ve epey üste çıkarmışsın şehrimizi ama bununla da “bizim;  gelişme, kalkınma ve büyüme diye bir derdimiz yok” gibi bir zihniyeti de bir gazeteci olarak tescillemişsin sanki.

Tabi tüm bunlar da Mustafa Doğan’ın ifadeleri gibi latife… Biz Malatya’dan kalyonları kurtardıktan sonra kim tutar bizi artık…