2019 YILI KORUMA KURULU 3. DÖNEM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2019 yılı Koruma Kurulu 3. dönem toplantısı Ticaret Borsası Toplantı salonunda Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse Başkanlığında koruma kurulu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

2019 YILI KORUMA KURULU 3. DÖNEM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda konuşma yapan Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ali Öztaylan süreç hakkında bilgi verdi.

Öztaylan, “Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2018 yılında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü yapılmıştır. Bu protokolle denetimli serbestlik süresi içerisinde mesleği olmayan yükümlülere meslek edindirilmesi ve ücretsiz kamu çalışması yükümlülüğü yerine getirilirken eğitim kurumlarının ve çeşitli resmi kurumların ihtiyaçlarının giderilmesi, hükümlülerin bu çalışmalarla topluma uyumu, belirli bir iş disiplini kazanabilmeleri amaçlanmıştır. Bu kapsamda okulların tatilde olduğu yaz döneminde 40 yükümlü ile Elazığ’daki 12 okulda başta onarım olmak üzere boya badana, genel temizlik ve bahçe çevre düzenlemeleri yapılmıştır. Ayrıca bu işbirliği protokolü gereği 22 yükümlüyle Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde İnşaat Boyacılığı kursu mayıs ayında düzenlenmiştir. Yine bu kursiyerlerden şartları taşıyan 19 kişi Mesleki Eğitim Merkezince yapılan kalfalık sınavına girmiş, 15 kursiyer kalfalık belgesi almaya hak kazanmıştır.” dedi.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise yaptığı açıklamada; “Meslek edinerek bundan sonraki hayatlarında da hem kendilerine hem ailelerine hem de topluma faydalı olacaklarını gösterdiler.Bu arkadaşlarımızın toplum için faydalı birer birey olmaları yolunda kendilerine başarılar diliyorum.”diye ifade etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Osman KÖSE, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet DÜGER, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ , İl Milli Eğitim Müdürü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, İşkur İl Müdürü ve diğer Koruma Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, yükümlülere belgelerinin verilmesiyle sona erdi.