2018 Mali Yılı Kesin Hesabı Görüşüldü

Nisa Yılmaz/ Elazığ Belediye Meclisi Mayıs toplantıları devam ediyor.

2018 Mali Yılı Kesin Hesabı Görüşüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsam da Elazığ Belediyesi’nde Başkan Şahin Şerifoğulları Başkanlığı’nda belediyenin 2018 mali yılına ait kesin hesabı görüşüldü.

Başkan Şerifoğulları toplantılarda, yurt dışı gezisi hakkında bilgiler vererek, Karakoçan ve Cip’te çıkarılan jeotermal su ile ilgili yatırımcılara bilgiler verdiklerini söyledi.

Toplantıda ilk olarak Elazığ Belediyesi’nin 2018 yılı Mali yılına ait kesi hesabı ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

Komisyon Üyesi Ahmet Turan, belediyenin kesin hesabı ile ilgili bilgiler verdi. MHP Meclis Grup Başkanı Behçet Susmaz ise, raporların eksikliklerine değinerek, Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıda sundukları üç önergenin red edilmesine dair neden sunulmamasına değindi.

Başkan Şerifoğulları, Susmaz’ın taleplerinin itiraz edildiği yönündeki açıklamalarına yanıt vererek, Cumhur ittifakı olan MHP’nin, komisyon seçimlerdeki tavrına vurgu yaptı.

Susmaz’ın itirazlarına bir cevap da AK Parti’li Meclis üyesi Servet Karakaş’dan geldi. Ayrıca AK Parti’li Meclis üyesi Mehmet Tügen de, Pazartesi günü meclise sunulan MHP’li Meclis üyelerinin önergesinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından belediyenin 2018 Mali Yılı bütçesi müdürlükler halinde okundu ve oylamaya sunularak kabul edildi.

Meclis üyeleri daha sonra belediyenin 2018 yılına ait taşınır mal yönetimi kesin hesabını görüştü. Toplantı, imar komisyonu raporlarının görüşülmesiyle devam etti.

 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI BELEDİYE’NİN BORCUNU AÇIKLADI

Elazığ Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı toplantılarının son oturumunda Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediyenin borçlarını açıkladı.Şerifoğulları, belediyenin kamuya 113 Milyon 636 bin 269 lira olduğunu ifade etti.

Şerifoğulları ayrıca,Ticari İşletmelere 149 milyon 866 bin 604 lira olduğunu söyledi.Şerifoğulları,Belediye'nin 195 Milyon 313 bin 852 lira ise kredi borcu olduğunu söyledi.

Belediyenin toplamda 458 milyon 816 bin 726 lira borcu olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, EBUAŞ’ın da borcunun 159 milyon 110 bin 361 lira borcu olduğu bilgisini verdi.

Belediyenin toplamda yaklaşık 618 Milyon borcu bulunuyor.