2018 BÜTÇESİ 376 MİLYON LİRA

Erol KARA/Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Üniversitenin 2018 yıllı bütçesinin 376 Milyon Türk Lirası olarak netleştiğini söyledi.

2018 BÜTÇESİ 376 MİLYON LİRA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demirdağ, ”Ülkemiz zor günlerden geçmesine rağmen yatırımlar devam ediyor. Türkiye eski Türkiye değil, bir yatırım başladı mı, o yatırım en geç iki senede bitiyor.” diye konuştu.

 

2018 yıllı bütçesinin 376 Milyon Türk Lirası olarak netleştiğini bunun 49 bin 950’si yatırım bütçesi, 40 Milyon mal ve hizmet alımı, geriye kalanın ise personel giderleri ve cari işlemlere ayrıldığını söyleyen Rektör Demirdağ, ‘’Ülkemiz zor günlerden geçmesine rağmen yatırımlar devam ediyor’’ dedi.

 

KÜTÜPHANEMİZİN KABA İNŞAATI DEVAM EDİYOR

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, ”Bu yatırımlarımız bu yıl da devam edecek. Daha önce planlanan yatırımlarımız vardı. Mimarlık mühendislik bölümünün 1. Etabı bitti kaba inşaatına başladık. 2018 yıllında bu binamızı eğitim ve öğretime açacağız. Kütüphanemizin inşaatı bitti kaba inşaatı devam ediyor. Bir aksaklık olmazsa Sayın Cumhurbaşkanımızın Elazığ ziyaretinde kaynak aktarımı söz konusu olursa onu da 2018 yıllında bitirmeye düşünüyoruz.”

 

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını söyleyen Rektör Demirdağ, ”Bir yatırım başladı mı, o yatırım en geç iki senede bitiyor. Onkoloji hastanemiz yaklaşık 100 yataklı olacak bununda inşaatı devam ediyor. Bunun yanı sıra misafir hanemiz ve otopark inşaatı devam ediyor.  Bunların çoğunu 2018 yıllında bitirmeye gayret edeceğiz. Diş hekimliği ile ilgili bir teşebbüsümüz var. Bunu da yatırım programına sokmaya çalışıyoruz. Yapabilirsek onu da önümüzdeki yıl temelini atıp kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Baskil MYO bitirdik. Radyasyon onkolojisi hizmet vermeye başladı. Diş hekimliği hizmet vermeye başladı. 2018 Yıllı içinde Türkiye Üniversite sporları federasyonunun yaptığı Spor festivalli var biz onu Elazığ ‘a almak için başvuru yaptık. Burada yapılırsa 8 bin misafir bekliyoruz bu şehrin tanıtımı açısından hem de üniversitemiz açısından faydalı olur.“ dedi. 

 

ŞEHİT BAŞHEKİMİN İSMİNİ POLİKKLİNİKLERE VERDİK

Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde hem Teknokentimizde, hem organize sanayi de çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Demirdağ,‘’Hastanemizde  ameliyathanelerimiz devreye girdi. 21 Ameliyat hanemiz ve beraberinde 10  hasta takip odamızı da devreye soktuk diye konuştu.

Rektör Demirdağ,”Polikliniklere görevi başında şehit edilen Başhekimimiz Prof. Dr. Said Berilgen’in ismini verdik. Onu kayıp etmenin ıstırabını ben hala yaşıyorum. İsmini sadece pikniklere vererek Said Hocamızın değerini yerine getiriyoruz anlamı çıkmaz. Onun ölümü şehir adına ve ülke adına büyük bir kayıptı. Bu şehirde 5 Said hoca olsaydı çok şey değişirdi. Hastanemize artan talebe karşı aynı insanlarla hizmet vermeye devam ediyoruz. 2011 de 350 bin hastaya bakılırken 2016 yıllında 741 bin hastaya hizmet verildi. Ameliyat edilen hasta sayısı 20 bin den 30 Bine çıkmış durumda. Yatan hasta sayısı 40 Binden 50 Bine çıkmış. Ama aynı insanlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. Hemşire sıkıntımız vardı, Şimdi bakanlık bu sıkıntıyı giderdi bunların birçoğu göreve başladı ve bizi rahatlattı. Yan dallarda uzman hekime ihtiyacımız var. “ şeklinde konuştu.

 

MÜHENDİSLİK BÖLÜMLERİMİZ TÜRKİYE’DE 6.SIRADA

 

Bilimsel faaliyetlere devam ettiklerini ve Fırat Üniversitesi Mühendislik bölümlerinin Dünyada 400. Sırada Türkiye de ise 6. sırada olduğunu söyleyen Rektör Kutbeddin Demirdağ, “Özellikle yeni üniversite kavramı var bu araştırma geliştirme ünovatif faaliyetlerde bulunma birde bölümlerine bağlı olmaz üzere sosyal sorumluluk projeleri geliştirme toplumun bazı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak onlara çözün üretmek ana görevlerimiz olarak duruyor. Bizde bu görevlerimizi yapmanın gayreti içindeyiz.’’ dedi.