20 ÖĞRENCİ VE 3 ÖĞRETMEN YURT DIŞI EĞİTİM FAALİYETLERİNDE BULUNACAK 

Başak Meral Gündüz/Elazığ  Merkez Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için hazırlayıp, Avrupa Birliği Bakanlığı'na sundukları  'Yeşil Lojistik' başlıklı projeleri kabul edilmiş olup, proje kapsamında 20 öğrenci ve 3 öğretmen Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Letonya ülkelerini ziyaret ederek staj ve eğitim faaliyetlerinde bulunacaklar.

 20 ÖĞRENCİ VE 3 ÖĞRETMEN YURT DIŞI EĞİTİM FAALİYETLERİNDE BULUNACAK 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Konu ile ilgili yapılan açıklamada,’’“Yeşil Lojistik” başlıklı projenin ilk aşamasını Aralık 2017 tarihinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da bulunan öğrenciler, 15 günlük yoğun bir eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Öğrenciler eğitim ve staj faaliyetlerin yanı sıra Avrupa’nın farklı yaşam tarzları ve kültürel  özelliklerini de yakından tanıma fırsatı elde ettiler. Gerek eğitim, gerekse de farklı yaşam biçimlerini yerinde gören öğrencilerin gelecek açısından önemli tecrübe ve kazanım elde ettiler. 21 Nisan -5 Mayıs  arasında da projenin 2. ve 3. Aşamalarında Almanya ve Letonya ziyaretleri ile projenin akış programı tamamlanmış olacaktır.Evsel, sanayi ve tıbbi atıkların çevreye verdikleri zararı ortadan kaldırmaya yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulan Ulaştırma Hizmetleri/Lojistik Alanı öğrenci ve öğretmenleri, alanlarına ilişkin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme imkanına sahip olacaktır.’’dedi.

Okul Müdürü Kamil ÇAKILCIOĞLU, atıkların toplanması, taşınması, ayrıştırılması ve yeniden hayata kazandırılması yönünde yapılan çalışmalardan edinilen tecrübe ve bilgi birikimleri ile geleceğimiz açısından, doğanın daha fazla korunması ve yaşatılması Yeşil Lojistik projesinin ana hedefi olduğunu söyleyerek, proje çalışmalarına katılan öğretmen ve öğrencileri tebrik edip, başarılar dilediğini söyledi.