20 Mayıs İftar Menüsü

Bugün iftar sofrasında sevilen lezzetler yine bir araya geliyor,tüm ev halkı çiğköfteye ve dondurmaya doyuyor.

20 Mayıs İftar Menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yoğurtlu Erişte Çorbası

Malzemeler:

8 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

4 bardak soğuk su

2 avuç minik erişte

Sosu için;

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 buçuk tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılış: Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra erişteleri atın. Erişteler pişince ocağın altını kapatın. Ayrı bir tavada sos malzemelerini kızdırın.

Çiğköfte

Malzemeler:

300 gram kuzu kıyması ( 2 kere çekilmiş)

5 su bardağı bulgur

2 orta boy soğan

2 diş sarımsak 

1 su bardağı domates rendesi

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı köfte baharatı

3 tatlı kaşığı pul biber

1,5 bardak isot

4 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı acı biber salçası

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı su ( isotu ıslatmak için)

Yarım çay bardağı nar ekşisi

2 adet limon

Yapılış: Bulguru yoğurma tepsimize alıyoruz ve sırayla tüm baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Soğanı, sarımsağı, 1 su bardağı su ile ıslattığımız isotumuzu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur yumuşamaya başlayınca birkaç parça buz küpü ekliyoruz ki bulgurumuz kuru kalmasın ileri ki aşamalarda bulgurunuz çok kurursa gene buz ekleyebilirsiniz. Salçalarımızı da ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz, domates rendemizi de ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Şimdi de kıymamızı ekliyoruz güzel bir şekilde bulgurun tüm diriliği gidene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. 15 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. 15 dakika sonra biraz daha yoğuruyoruz limonu, nar ekşisini, zeytinyağını, maydanozu ekleyip yoğurup şeklini veriyoruz.

Limonlu Ev Yapımı Dondurma

Malzemeler:

 su bardağı süt

1 çay bardağı şeker

1 dolu tatlı kaşığı salep

2 adet küçük limon

1 yemek kaşığı şeker

Yapılış: Şeker, salep ve süt tencereye alınır ve çırpılır, orta ateşte 2-3 dakika kaynatılır. Ara ara karıştırılır ve soğutulur. Soğurken bir kapta 2 limon rendenin ince yeri ile rendelenir ve üzerine limonların suyu sıkılır. 1 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçal katılır ve karıştırılır. Zerdeçal genelde tatlılarda kullanılır, hiçbir koku vermiyor zaten sadece doğal yoldan renk vermek amaçlı kullanılıyor. Tamamen soğumuş olan sütlü salepli karışıma limonlu karışım süzgeçten iyice süzülüp geçirilir ve eklenip karıştırılır. Bu karışım dondurucuya kaldırılır ve saat başı çıkarılıp çırpıcı ile karıştırılıp çırpılır. 4-5 kez bu şekilde kıvamlanana kadar çırpılır. Sonra tamamen donduktan sonra dondurucudan çıkarılır ve 2-3 dakika beklenip servis edilir.