195 kilo eroin ele geçirildi

Malatya'da narkotik ekiplerince bir kamyonda yapılan aramalarda piyasa değeri 13 milyon TL'nin üzerinde olan 195 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Malatya tarihinde ilk kez bu kadar büyük miktarda eroin maddesi ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

195 kilo eroin ele geçirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Malatya-Elazığ karayolu Kale ilçesi sınırlarında oluşturulan yol kontrol noktasında bir kamyon durduruldu. Araç içerisinde narkotik köpeği Bonita’nın da tepki vermesi ile yapılan kapsamlı aramalarda 375 paket halinde toplam 195 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Araçta bulunan 2 şüpheli gözaltına alınırken, Malatya tarihinde ilk kez bu kadar büyük oranda eroin maddesinin ele geçirildiği belirtildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğünde operasyon ile ilgili bilgi veren Vali Aydın Baruş, can ve nesil güvenliğini tehdit eden en önemli unsurların başında yer alan uyuşturucu madde ile ilgili Malatya’da önemli bir başarıya imza atıldığını dile getirdi. Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Vali Baruş, 28 Temmuz günü Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yapılan analiz çalışması sonucu yol kontrol noktasında bir kamyonu durduklarını söyledi. Kamyonda yapılan aramalarda 195 kilogram eroin maddesinin ele geçirildiğini dile getiren Baruş, “Eğer bu 195 kilogram eroin yakalanmamış olmasaydı, belki binlerce gencimiz zehirlenecek ve aileleri ile birlikte karanlık bir geleceğe doğru yol alacaklardı” dedi.

Operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini kutlayan Baruş, başarılı operasyonların devamını diledi.