'1919 Şafak' Elazığ Sahnesinde…

'1919 Şafak' Elazığ Sahnesinde…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Sivas Devlet Tiyatrosu, 3-4 Aralık tarihleri arasında “1919 Şafak” adlı oyunla Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Asiye Demet Köse’nin yazdığı ve Volkan Ateş Gündüz’ün ise hem yazıp hem yönettiği 2 perdelik 1919 Şafak ile Sivas Devlet Tiyatrosu Elazığ’da izleyici ile buluşuyor.

1919 ŞAFAK

Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı ardından, Çanakkale Savaşı ve Zaferi ile işgal devletleri aldıkları yenilgiyi içine sindiremezler. Özellikle İngilizler bir bir yurdumuzu işgal ederek, bağımsızlıklarını ilan ederler. Bu noktada, bir milletin kurtuluşu ve bağımsızlığı için Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bir milli mücadele ruhu yaratırlar. Bunun için ilk durak Samsun’dur ve başlangıç noktası olan Samsun’dan, son kongre olan Sivas Kongresi’yle noktalanan süreci anlatır 1919 Şafak.

Oyuncular: A. Samet Sünbül, Serkan Yanar, Burak Fındıkcı, İsmail Tütüncü, M. İnanç Keteci, K. Emin Taşcıoğlu, Canan Koyuncu, Kardelen Fatma Göktaş, Nilhan Nimet Öğütçen, Hülya Keli, Özge Tepe, Turgut Yalçın, Şafak Öztürk

Semiha Gürlevük, İsmail Öztürk, Nihal Kuruçay, Gizem Yılmaz, Zekican Evsen, Melih Aslan, Sinan Caner Susuz, Muhammed Fatih Tunç, İlhan Yalçın

Yönetmen Yardımcısı: Ozan Kalkan