17 YILDA 17 MİLYARLIK YATIRIM

Erkan BAY/Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, bir dizi program kapsamında Elazığ'a geldi.

17 YILDA 17 MİLYARLIK YATIRIM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Elazığ’a 17 yıl içerisinde tam 16 buçuk milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun, Elazığ her şeyin en iyisine layık. Elazığ’ı her ile bölünmüş yollarla bağladık.” dedi.

İNCELEMELERDEN SONRA DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI

Elazığ’da yapımı devam eden İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi projesini inceleyen Yıldırım ve Usta, daha sonra yapımı devam eden Kömürhan Köprüsü'nde incelemelerde bulunduktan sonra Ak Parti Elazığ İl Danışma Meclisine katıldı.

Düzenlenen Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, STK temsilcileri ve ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayı da vatandaşlar katıldı.

ELAZIĞ’A YAPMIŞ OLDUĞU HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Düzenlenen toplantı da açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Elazığ’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı sayın Binalı Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Ülkemizin bir çok yerinde mega projelere imza atan sayın başbakanımız Binali Yıldırım’ı Elazığ’da ağırlamaktan dolayı onur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın davası bizim davamızdır. Cumhurbaşkanımızın sevdası bizim sevdamızdır. Bu davada yer aldığım için gurur duyuyorum.” dedi.

ÜYE SAYIMIZ YÜZDE 32 ARTTI

Başkan Gürgöze, “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar, Ak Parti İl Başkanı olduğumun sorumluluğunu hakkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Tüm teşkilatlarımız ile birlikte iri olduk, diri olduk ve bir olduk. Elazığ teşkilatı olarak milletimiz bize gelmeden, biz milletimizin yanına gittik. Ak Parti ailesini daha güçlü kılmak için çaba sarf ettik. Bu kapsamda ilimizde üye sayımız 57 bin 81 iken yaklaşık yüzde 32 artışla 82 bin 741 üye olduk.” diye ifade etti.

3 BİN 500 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KANAL YOLU PROJEMİZİ VE YAHYA KEMAL PROJEMİZİ BİTİRDİK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise yaptığı açıklamada, “Elazığ’ın ekonomik açıdan güçlenmesine katkı sağlayacak fuar alanı ve kongre merkezimizin ihalesini gerçekleştirdik. Elazığ’da kaliteli ve modern ulaşım hedefi oluşturma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz.3 bin 500 metre uzunluğundaki kanal yolu projemizi ve Yahya Kemal projemizi bitirdik.” dedi.

ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Başkan Şerifoğulları, “Yaklaşık 25 yıllık sorunu 6 ay içerisinde rabbimin yardımıyla çözdük. Elazığ’ın marka değerleri arasında yer alan kapalı çarşımızın restorasyon çalışmalarına başladık ve sona geldik. Elazığ’ın en önemli problemlerinden biri olan altyapı sorununu çözmek için çalışma yapıyoruz. SGK binamızın yer teslimi noktasında son aşamaya gelindi. Mehmet Akif Ersoy lisenin kaldırılarak kent meydanı ve yer altı otoparkı arsa tahsisi yapıldı ve projelendirme aşamasına geçtik. 100 projeyi hızlı şekilde hayata geçireceğiz bizler çalışacağız Elazığ kalkınacak müreffeh şehir olacak ”dedi.

Daha sonra Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.

ELAZIĞ BİZİM İÇİN FARKLI BİR YER

Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Bugün Elazığ’da gakgoşların memleketinde sizlerle birlikte olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Değerli hemşerilerim Elâzığ bizim için farklı bir yer. Farklı bir ilimiz. Elazığ’la bizim bir bağımız daha var. Eşim Semiha Hanım burada okudu, burada öğretmen oldu. O benden sonra en fazla Elazığ’ı seviyor. Onun içinde her fırsatta Elazığ’a gelmek için can atıyor. Değerleri kardeşlerim, bugün Elazığ’da İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıyoruz. Bu vesile ile değerli il başkanımıza ve Elazığ teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz. Uzun ince bir yoldan geliyoruz. Yola çıkarken yolun çetin ve zor olduğunu biliyorduk, onun için yolları böldük, hayatları birleştirdi. Türkiye’yi doğusu batısı, kuzeyi ve güneyi ile bir araya getirdik. Yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz.” dedi.

PROJE YÜZDE 90 ORANINDA TAMAMLANMIŞ

Binali Yıldırım, “Bu kutlu yolculuğu; Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ile birlik çıktık. İnşallah nice yıllar bu yürüyüşümüz ilk günkü heyecanla devam edecek. Bu vesile ile sizlere Türkiye sevdalısı milletin adamı Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletiyorum. Değerli kardeşlerim, bugün Elazığ’a gelir gelmez, hemen İpek Yolu Gençlik ve Çocuk Merkezini gezdik, proje bitme noktasına geldi: bu proje neden önemli, bu proje geleceğin, gençlerin projesi, gururumuz, bugünümüz geleceğimizin gençlerin, en iyi şekilde yetişmesi için, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıması için hazırlanmış bir proje. Gençlerimiz, kızlarımız burada çalışacakları ve ülkemizin yarınlarını inşa etmede bende varım diyecekler, proje yüzde 90 oranında tamamlanmış, önümüzdeki yıl Gençlik ve Spor Bayramında cumhurbaşkanımız tarafından proje açılacak” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ’A 17 YIL İÇERİSİNDE TAM 16 BUÇUK MİLYAR YATIRIM YAPTIK

Elazığ’da yapılan hizmetler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, “Elazığ, Anadolu’nun teminatıdır, 81 milyon vatan evladının birliğinin kardeşliğinin temsilidir. 17 yıl boyunca Türkiye’nin her köşesine olduğu gibi Elazığ’a da vefamızın gereğini yaptık. Elazığ’a 17 yıl içerisinde tam 16 buçuk milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun, Elazığ her şeyin en iyisine layık. Elazığ’ı her ile bölünmüş yollarla bağladık. Bugün mühendislik harikası, Türk Mühendislerinin alın teri ile yapılmış, Yavuz Sultan Selim Köprüsünden sonra askılı köprüsünü Elazığ’a yaptık hayırlı uğurlu olsun. Şimdi bu işler saymakla bitmez, yapıldı bitti. 17 yılı başarılarla geride bıraktık” dedi.