16.YÖRESEL GÜNLER ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR

Başak MERAL GÜNDÜZ/Anadolu'nun tüm bölgelerini il il bir çatı altında toplayan Zeytinburnu Belediyesi 16. Yöresel Günler Şöleni devam ediyor.

16.YÖRESEL GÜNLER ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zeytinburnu Belediyesinin 28 Eylül-6 Ekim 2018 tarihleri arasında 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlediği 16. Yöresel Günler Şöleni bu sene de renkli ve zengin geçiyor.İç Anadolu, Rumeli-Balkan, Güney Doğu Anadolu, Ege, Akdeniz, Marmara, Doğu Anadolu, Türk Dünyası ve Karadeniz bölgelerinin yemek, kıyafet, müzik ve halk oyunları gibi kültürel değerlerinin tanıtımının yapıldığı şölene ilçenin bölge dernekleri de destek veriyor.

Meydana kurulan stantlarda yemeden içmeye, el işçiliğinden yöresel kıyafetlere kadar bölgelere ait tüm kültürel değerler sergileniyor. 9 gün sürecek şölende her gün bir bölgeye ait illerin halk oyunları gösterisi ve konserleri düzenleniyor.

 

ANADOLU’NUN TÜM ZENGİNLİKLERİ BU MEYDANDA YER ALIYOR

Konya’nın etli ekmeği, Üsküp’ün köftesi, Mardin’in kibbesi, Urfa’nın kebabı, Gaziantep’in baklavası, Diyarbakır’ın ciğeri, Afyon’un sucuğu, İzmir’in tulumu, Balıkesir’in Höşmerim’i, Isparta’nın gülü, Silifke’nin yoğurdu, Tekirdağ’ın köftesi, Bursa’nın kestane şekeri, Malatya’nın kaysısı, Elazığ’ın orcik,pestil,leblebisi,Giresun’un fındığı Yöresel Günler Şöleni’nde Zeytinburnu sakinleri ile buluşuyor.Türk Halk Müziği’nin sevilen sesleri de şölene eşlik ediyor.

Şölen boyunca Arif Şentürk, Mehmet Demirbağ, Neşe Demir, Osman Aslan, Ebru Yaman, Sercan-Sinan Erkeker, Sami Çelik, Mehmet Sıraç Sıra Gecesi Ekibi, Bünyamin Aksungur Türk Ses Müzik Topluluğu ve Grup Koliva gibi isimler sahne alacak.