15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PALU'DA KUTLANDI

Nisa Yılmaz/15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 2. Yıldönümü, Palu'da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PALU'DA KUTLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu merkez Hacı Ali Uğur Camiinde öğle namazına müteakip, hain FETÖ darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımız için Kuranı Kerim ve Mevlit okutulmasıyla başlayan program; akşam namazı sonrası Palu Askerlik Şubesi önünden başlayan ve etkinliklerin yapılacağı Palu Belediyesi önünde son bulan halk yürüyüşü ile devam etti.

Palu Belediyesi önünde ki etkinlik alanında, Kuranı kerim tilavetiyle başlayan15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları, protokol konuşmalarıyla devam etti.

 

 “DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK 15 TEMMUZ DESTANINI YAZDINIZ”

Palu İlçe Kaymakamı Mehmet ÖZTÜRK konuşmasında:" FETÖ ve işbirlikçileri bu ülkeyi kolaylıkla ele geçirebileceklerini zannettiler ve oyunlarını sahnelemeye başladılar. Onlar oyunlarını kurarken, âlemleri yoktan var eden asıl oyunu sergiledi. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla göğsü iman dolu milletimiz; vatanı, milleti, dini, bayrağı, namusu için sokaklara döküldü. Tankların altına yattı. Silahlara göğsünü siper etti. O gün sokağa dökülenler, değerleri uğruna canından vazgeçti ve dünyaya örnek olacak 15 Temmuz Destanını yazdı ”dedi.

 

“PALU KALESİ GİBİ DİMDİK DURDUNUZ “

Öztürk konuşmasının devamında: ”Sizler de Palu'da 15 Temmuz Destanı yazdınız. İlk andan itibaren sokaklara çıkarak bu hain kalkışmanın karşısında Palu Kalesi gibi dimdik durdunuz. Bu bayrak inmez, bu ezanlar susmaz dediniz. 30 gün boyunca demokrasi nöbetlerini tuttunuz. Cumhurbaşkanımızdan talimat gelene kadar meydanları hiç boş bırakmadınız. Vatanımıza, bayrağımıza sahip çıktınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ”

 

“CANLARINI ORTAYA KOYARAK DARBECİLERE DUR DEMEYİ BİLDİLER”

Palu Belediye Başkanı M. Sait DAĞOĞLU yaptığı konuşmada:”15 Temmuz günü halkımız hiçbir gayri meşru vasıta ve silah olmadan, canlarını ortaya koyarak bedenleriyle darbecilere dur demeyi bildiler. Öyle inanıyorum ki bu değerli mücadelenin kıymeti birkaç yıl sonra daha iyi anlaşılacaktır ”

 

“AYDINLIK TÜRKİYE’Yİ KARANLIĞA MAHKÛM ETMEK İSTEDİLER “

Ak Parti Palu İlçe Başkanı Abdulkadir Şaştım ise  yaptığı konuşmada: ”Ülkemiz; beklemediğimiz bir anda hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bu topraklar; kurtuluş savaşında Sütçü İmam, İzmir’i işgal eden yunanlara ilk kurşunu sıkan Gazeteci Hasan Tahsin, 15 Temmuz gecesi darbecilere ilk kurşunu sıkan Şehit Ömer Halis Demir’leri bağrından çıkarmıştır. Unutulmaması gerekir ki, özgürlüğümüze pranga vurulmaya çalışan terör örgütü, o gece elleri silahlı karanlık adamlarla beraber, sokaklarımızda tuzaklar kurarak aydınlık Türkiye’yi karanlığa mahkûm etmek istediler ama bunu başaramadılar ve başaramayacaklar”

 

“O GÜN, MEYDANLARDA TEK YÜREK OLMUŞ TÜRK MİLLETİ VARDI”

Milliyetçi Hareket Partisi Palu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet YAZAR ise yaptığı konuşmada:”15 Temmuz’da, meydanlara, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur ”dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 2. Yıldönümü kutlama programın 1. bölümü okunan şiirlerle sona erdi.

Programın 2. kısmında darbe gecesi olduğu gibi meydanda nöbet tutan vatandaşlar meydandaki anı defterine darbe gecesine ait düşüncelerini yazdı.

Program alanında, darbe gecesi tüm Türkiye’yle beraber halkı birlik olup vatana sahip çıkmaya çağıran salaların Palu’da da okunmasıyla program sona erdi.

Program boyunca Kızılay Palu Şubesi vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.